Chewy no bake brownies – glutenvrij, vegan & vrij van geraffineerde suikers

Gezondere brownies, dat klinkt als muziek in oren vind je niet! En de brownies zijn ook nog eens glutenvrij, vegan en vrij van geraffineerde suikers.

De brownies zijn gemaakt zonder meel en je hebt geen oven nodig om ze op tafel te toveren. Door de dadels zijn zo ontzettend chewy! En bovenop de chewy brownie zit nog een dun laagje extra chocolade. Ik eet ze lekker bij mijn ontbijt en als ik toe ben aan een snack. Ik heb ze met kaneel gemaakt, omdat ik de combinatie van chocolade, kaneel en nootjes erg lekker vind. De kaneel kan je ook weglaten als je er niet van houdt.

Geloof me.. de echte chocoladelovers blijven hier van eten! Ze zijn gevaarlijk lekker!

Op zoek naar meer inspiratie? Check dan eens de instagram van Ikeetvrij! Veel bakplezier!

Wat heb je nodig (voor 12 stuks):

Topping:

Aan de slag:

  1. Doe alle ingrediënten voor de brownies (niet de topping) in de keukenmachine en maal fijn tot het 1 massa is;
  2. Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede bakvorm en druk aan met een lepel. Maak de lepel nat, dan verdeelt het mengsel zich makkelijk. De brownie moet ongeveer 1,5 cm dik zijn. Heb je alleen een groot bakblik: het mengsel houd vorm, dus maak een brownie van 20×15 en druk tegen 1 kant aan. Zet in de koelkast;
  3. Maak de topping: smelt de kokosolie in de magnetron (600 watt 20 sec). Voeg de cacao, maple sirop en kaneel toe en meng tot het cacao is opgelost. Giet/verdeel de chocoladesaus over de brownie. Is het mengsel erg dun? Zet het dan even in de koelkast. Verdeel de stukjes nootjes over de nog natte saus.
  4. Laat opstijven in de koelkast en snijd daarna in 12 stukken.

Een gedachte over “Chewy no bake brownies – glutenvrij, vegan & vrij van geraffineerde suikers

Geef een reactie