Bonbons van pistache en witte chocolade

Mascarpone of cream cheese balls zie je veel nu.. en wist je dat die echt super simpel te maken zijn! Als je balletjes kan rollen, kan je deze bonbons ook maken ;). En wat ziet deze binnenkant van de groene pistache er mooi uit vind je niet? Ik gebruikte voor deze bonbons spullen van De Notenshop. Bij De Notenshop kan je o.a. noten bestellen die al in stukjes gehakt zijn, hoe makkelijk is dat! Bespaar je dus maar het pellen van de pistachenootjes. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! De smaak van de smeuïge pistache met een laagje witte chocolade is goddelijk. Ik kan er geen genoeg van krijgen! En de witte chocolade druppels zijn ideaal om mee te bakken, de chocolade is echt zo gesmolten.. ik ben echt van het gemak in de keuken hè!

Wat heb je nodig (voor 14-15 stuks):

Aan de slag:

  1. Maal de pistachenoten stukjes fijn. Meng dit met het amandelmeel, suiker en de mascarpone. Maak er een bol van en leg deze 15 minuutjes in de koelkast;
  2. Rol daarna balletjes van het deeg van ongeveer 2cm bij 2 cm. Leg de bolletjes een half uur in de vriezer;
  3. Smelt de witte chocolade au-bain-marie;
  4. Haal de bolletjes door de gesmolten chocolade en leg ze op een plaat met bakpapier. Decoreer de bolletjes (meteen na het chocolade dippen) met stukjes pistache. Omdat de bolletjes een beetje bevroren zijn, prikken ze makkelijk aan een stokje. Ik gebruik de prikkers van de kaasfondue ;). Het maakt niet uit dat je aan de bovenkant nog wat gaatjes ziet, want daar doe je toch pistachenoten stukjes overheen;
  5. Laat de bonbons uitharden in de koelkast.
  6. Smullen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s