Glutenvrije caprese mini quiches – hartige taartjes

Kleine hartige taartjes

Na het succes van de feta taartjes maakte ik mijn andere favoriete quiche in mini vorm, namelijk de caprese quiche. Ik ben zelf gek op caprese, dus in taartvorm is dat een garantie tot succes.

De kleine hartige taartjes zijn gevuld met mozzarella, basilicum, tomaat en kip. Wat een lekker taartje is dit! De basilicum door het mengsel geeft een licht pittig smaakje. Je kan de kip eventueel vervangen door een vegetarische variant of helemaal weglaten.

Dit recept is de hoeveelheid voor 2 taartjes, dus verdubbel de ingrediënten voor meer taartjes. Super handig voor een lunch to go of als avondeten met een salade erbij.

Op zoek naar meer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Volg mij dan ook op Instagram @judith_ikeetvrij en Facebook @ikeetvrij. Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien, dus tag mij dan zeker.

Op zoek naar meer hartige taarten, bekijk eens deze bolognese taart.

Ingrediënten voor 2 mini taartjes:

 • 2 bladeren glutenvrij bladerdeeg (Consenza)
 • 50 gram kip
 • 50 gram strooikaas
 • 5 blaadjes basilicum
 • 5 bolletjes mini mozzarella
 • 2 plakjes tomaat
 • 1 ei
 • Peper en zout
 • 2 bakringen van 7 cm of cupcakevorm

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
 2. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de bakringen in en verdeel 1 blaadje bladerdeeg per ring;
 3. Snijd de kip in kleine blokjes en bak lichtbruin met wat peper en zout;
 4. Snijd de mozzarella bolletjes door midden en snijd de basilicum fijn;
 5. Kluts het ei los. Meng het ei met de kip, strooikaas, stukjes mozzarella, basilicum en wat peper en zout;
 6. Verdeel het mengsel over de bladerdeeg bakjes;
 7. Leg een plakje tomaat op de taartjes;
 8. Bak de taartjes in 20 minuten gaar.

7 gedachten over “Glutenvrije caprese mini quiches – hartige taartjes

 1. Dit taartje ziet er heerlijk uit en ik ga zeker het trachten te maken, ik had nog nooit van bakringen gehoord . kan het ook in kleine mini bakvormpjes ik hoor het graag even van je en bedankt voor dit recept. Met vriendelijke groet Alda Boudewijn

 2. dank wel Judith voor de snelle reactie . maar kookringen wat is dat precies zit daar ook een bodem in misschien een rare vraag hahah , je hoort van mij als ik ze gemaakt heb. ik hoor het wel van je. groetjes van mij Alda

  1. Nee een kookring heeft geen bodem. Je bakt dan meteen op de bakplaat/bakpapier. Net als bij een sloffenring, alleen dan kleine ronde vormpjes. Je kan er ook zoete mini taartjes in bakken, die je nu veel ziet 🙂

 3. Oke dank je wel had er nog nooit van gehoord ga ik zeker proberen even ze bestellen bij blokker maar denk ik.
  Leuk weer wat geleerd hahah fijne avond en nogmaals dank en blijf gezond

Geef een reactie