Crunchy chocolade bites – glutenvrij

Super crunchy cornflakes!

Eet jij wel eens cornflakes in de yoghurt? Cornflakes zijn die gele crunchy maisvlokjes die je als ontbijtje kan eten. Eerlijk gezegd ben ik niet heel groot fan van cornflakes in m’n yoghurt. Ik vind ze namelijk in combinatie met yoghurt of melk nogal snel slap worden. Daar houd ik dus echt niet van! Ik vind ze daarentegen wel heel lekker om zo te eten of te verwerken in m’n baksels. Die super crunchy bite is echt geweldig! Je snapt dat je daar heel veel leuke dingen mee kan maken.

Slechts 4 ingrediënten

Deze super simpel te maken bites maak je met slechts 4 ingrediënten! Hoe goed klinkt dat? Ben je geen pindakaas fan, dan kan je dat weglaten en heb je zelfs maar 3 ingrediënten nodig. De pindakaas geeft wel een hele lekkere smaak samen met de chocolade.

No bake

Je maakt de crunchy bites zonder oven! Helemaal top! Ze zijn glutenvrij & vegan. Let wel goed op dat je glutenvrije cornflakes koopt. Er zijn varianten die gerstemoutextract bevatten. Kies bijvoorbeeld voor Consenza, VrijVan AH (bran flakes) of de biologische cornflakes van de AH.

Deel je creatie!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @ikeetvrij of Instagram met @judith_ikeetvrij

Keukenbenodigdheden:

  • Pan + kom voor chocolade smelten
  • Bakvorm 20 x 20 cm + bekleed met bakpapier

Ingrediënten:

  • 150 gram glutenvrije cornflakes
  • 200 gram pure chocolade
  • 75 gram kokosolie (3 el)
  • 25 gram pindakaas (1 el)

Aan de slag:

  1. Smelt 100 gram pure chocolade, 50 gram kokosolie en de pindakaas au bain-marie;
  2. Doe de cornflakes in een kom en meng met de gesmolten chocolade. Verdeel de chocolade cornflakes over de met bakpapier beklede bakvorm en zet een uur in de koelkast;
  3. Smelt 100 gram pure chocolade en 25 gram kokosolie au bain-marie. Giet over de cornflakes en smeer voorzichtig uit. Laat een uur uitharden in de koelkast. Snijd daarna in stukken.

Een gedachte over “Crunchy chocolade bites – glutenvrij

Geef een reactie