Glutenvrije Stroopwafel Cheesecake Bites

Cheesecake bites

Houd jij van cheesecake? Dan moet je deze stroopwafel cheesecake bites echt eens proberen. De cheesecake bites maak je zonder oven. Je hebt maar 5 producten nodig om ze op tafel te toveren. De bites zijn romig en hebben een chewy bodem van glutenvrije stroopwafels. Ja je leest het goed, stroopwafels! En niet zomaar stoopwafels, maar stroopwafels met gezouten karamel. Benieuwd welke glutenvrije stroopwafels ik gebruikt heb? Lees snel verder!

Stroopwafel cheesecakte bites
glutenvrije cheesecake

Lunchen met de producten van Consenza

Kortgeleden werd ik uitgenodigd voor een lunch van Consenza. De middag stond in het teken van lekker glutenvrij eten en kennis maken met ‘lotgenoten’ die ook glutenvrij eten. Een hele geslaagde dag. Ik heb producten van Consenza leren eten op een manier die je niet snel zou verwachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de zoete wafeltjes met opgeklopte geitenkaas en perzik? De grootste en lekkerste ontdekking van de dag voor mij waren de stroopwafels met gezouten karamel. Nieuw in het assortiment.

Glutenvrije stroopwafels van Consenza, deze wil je!

Waarschijnlijk ken je glutenvrije stroopwafels van Consenza wel. Als je die al goed vindt, dan heeft Consenza nu een nieuwe variant die naar mijn mening nog lekkerder is. De stroopwafels gezouten karamel. Dat zijn enorm lekkere stroopwafels met een zacht zoete karamel en een korreltje zout. De smaak van de gezouten karamel en de frisse roomkaas gaan heel goed samen. Een ware smaaksensatie. De stroopwafels zijn naast dat ze glutenvrij zijn ook koemelkvrij. Let op ze kunnen wel sporen van koemelk bevatten.

Ik maakte al eerder een stroopwafel slof. Die is echt het proberen waard. Neem een kijkje bij het recept.

Een pakje stroopwafels bevat 6 stroopwafels en is € 4,69 per stuk. Je vindt ze in het glutenvrije schap in de supermarkt of bestel ze online.

Glutenvrije stoopwafels van Consenza
Glutenvrije stoopwafels van Consenza

Deel je creatie van de glutenvrije stroopwafel cheesecake bites online!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @ikeetvrij of Instagram met @judith_ikeetvrij. Je kunt Consenza taggen op instagram via @consenzaglutenvrij.

Stroopwafel cheesecake bites

Glutenvrije stroopwafel cheesecake bites

Smaakvolle no bake glutenvrije cheesecake bites met een bodem van stroopwafels met gezouten karamel van Consenza.
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 15 minuten
Gang Dessert
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 9 stuks
calorieën 245 kcal

Keukenbenodigdheden

  • 1 Bakvorm vierkant 20×20 cm
  • 1 Bakpapier
  • 1 Keukenmachine

Ingrediënten
  

Bodem

  • 3 stuks stroopwafels gezouten karamel Consenza Glutenvrij
  • 30 gram (plantaardige) boter gesmolten

Cheesecake laag

  • 400 gram dikke creamcheese Mon Chou op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker

Topping

  • stukjes stroopwafel
  • 50 gram pure chocolade

Aan de slag
 

  • Vermaal de stroopwafels in de keukenmachine. Maak het niet helemaal fijn. Stukjes stroopwafel in de bodem is superlekker!
  • Smelt de boter in de magnetron op 800 watt voor 15 seconden. Roer de gesmolten boter en vermalen stroopwafel door elkaar.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het stroopwafelmengsel over de bakvorm. Duw aan met een lepel. Zet de bodem in de vriezer.
  • Meng de creamcheese met de poedersuiker. Giet dit op de bodem. Zet de bakvorm terug in de vriezer voor een uur.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Maak de cheesecake af met gesmolten chocolade en stukjes stroopwafel.
  • Zet de cheesecake bites minimaal 4 uur in de koelkast. Je kan ze ook in de vriezer zetten en een uur voor je ze serveert in de koelkast zetten.
Trefwoord Cheesecake, Consenza, Glutenvrij,, Makkelijk recept, No Bake, Stroopwafel

Geef een reactie