Glutenvrije cheesecake met witte chocolade

Een gouden combinatie!

Cheesecake en chocolade.. dat moet een gouden combinatie zijn toch? Nou dat is het zeker! Een heerlijke fluweelzachte monchou met witte chocolade bovenlaag met een brosse bodem. Alsof een engeltje op je tong piest! Je kan denk ik wel raden dat ik een cheesecake-lover ben. Jij ook?

Deel jouw creatie!

Volg je Ikeetvrij al op Instagram @ikeetvrij en Facebook @judith_ikeetvrij? Daar deel ik nog veel meer recepten en tips. Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien. Je kunt mij taggen op Facebook en Instagram.

Wat heb je nodig:

 • 200 g glutenvrije (maria) biscuitjes
 • 100 g roomboter
 • 1 tl gemalen kaneel
 • 200 gram witte chocolade
 • 600 g MonChou
 • 2 el glutenvrij meel
 • 1 zakje vanille suiker
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 3 eieren
 • 125 g crème fraîche
 • Frambozensaus: 100 gram bevroren frambozen en 30 gram witte basterdsuiker
 • Taartvorm 26 cm

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
 2. Vermaal de biscuitjes in de keukenmachine en smelt de boter in een pannetje. Voeg de koekjes en het kaneel toe aan de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de (ingevette/beklede) vorm en druk het mengsel stevig met een lepel aan. Zet de vorm in de koelkast;
 3. Smelt de witte chocolade aubainmarie;
 4. Meng ondertussen de Mon Chou, bloem, vanille- en gewone suiker, de eieren en crème fraîche tot een egale massa;
 5. Voeg de gesmolten chocolade en meng dit kort;
 6. Stort het beslag op de afgekoelde bodem en bak de taart in 1,5 uur gaar in de oven. Laat de taart daarna afkoelen en zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Ik laat hem altijd het liefst een nachtje staan.
 7. Maak de frambozensaus door de bevroren frambozen te ontdooien, doe ze in een pannetje en voeg de suiker toe. Roer goed door. Laat de saus even koken en laat daarna afkoelen. Verdeel over de stukken taart.

3 gedachten over “Glutenvrije cheesecake met witte chocolade

 1. Heerlijke taart! Valt bij vele goed in de smaak! We hebben hem met kerst gegeten en maken hem nu ook voor oud en nieuw! Bedankt voor het delen.

Geef een reactie