Amandel kokos koekjes met een vleugje citroen glutenvrij en eivrij

Sinds ik glutenvrij moet eten ben ik koekjes gemaakt van amandelen zoals bitterkoekjes en weespermoppen veel meer gaan waarderen. Vooral als ze net vers zijn en heerlijk zacht van binnen. Dit koekje is een combinatie van een bitterkoekje en een kokosmakroon. De combinatie van amandel en kokos doet het erg goed!

De basis van het recept kwam ik tegen op de website van Foodless. Ik heb wat gesleuteld aan de verhoudingen van het ingrediënten, omdat ik persoonlijk houd van iets meer zoetigheid en kokos. De koekjes zijn vrij van gluten, melk, eieren en als je de 5 theelepels suiker weg laat zijn ze ook vrij van geraffineerde suikers.

Wat heb je nodig:

 • 135 gram amandelmeel
 • 40 gram kokosmeel
 • 50 gram gesmolten kokosolie
 • 90 gram agavesiroop
 • 5 theelepels suiker
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Citroenrasp van 1 citroen
 • 1,5 eetlepel citroensap

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
 2. Meng alle ingrediënten tot een beslag. Je kan het beste mengen met een lepel of je vingers;
 3. Zet het beslag 15 minuten in de koelkast;
 4. Rol daarna 10 tot 12 balletjes van het beslag en verdeel over bakpapier. Druk de balletjes wat aan;
 5. Bak de koekjes in 10 minuten gaar en laat afkoelen. Je kan de koekjes eventueel versieren met gesmolten chocolade.

4 gedachten over “Amandel kokos koekjes met een vleugje citroen glutenvrij en eivrij

 1. Goedemiddag🙋🏼‍♀️
  Ik heb een dieet gekregen om geen gluten meer te eten en ben daarom superblij met je site! Ik heb bovenstaand geprobeerd te maken alleen als ze klaar zijn in de oven vallen ze uit elkaar? Wat heb ik fout gedaan?
  Ik was zo blij met dit recept ook vanwege dat er geen ei in zit.
  Groetjes Kelly

  1. Hi Kelly, wat leuk om te horen dat je blij bent met mijn website 😁 Wat minder van de koekjes.. ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Ze moeten wel helemaal afkoelen voor je ze kan eten. Warm blijven ze is zacht, maar zelf heb ik het nog nooit meegemaakt dat ze uit elkaar vallen 😧 Ik ga ze nog eens maken en kijken waar het mis gaat!

Geef een reactie