Glutenvrije voedzame salade met gebakken Nurishh Camembert-stijl en couscous

Een goede start van het jaar!

Aan het begin van 2022 stelde ik op mijn socials de vraag welke gerechten jullie graag terugzien in het komende jaar. Het meest dat werd genoemd was een lunchrecept en gezonde recepten. Naast dat ik veel bak, houd ik superveel van gezonde salades met quinoa of glutenvrije couscous. Om het jaar goed en gezond te starten begin ik met een recept voor een voedzame salade met gebakken plantaardige alternatief voor camembert.

Mijn goede voornemen van 2022 is om nog meer plantaardig te eten. Ik eet al vrijwel helemaal koemelkvrij, omdat mijn kinderen een koemelkallergie hebben. De stap naar helemaal plantaardig eten is daarom voor mij niet groot. Er zijn genoeg lekkere producten op de markt om je plantaardige voedingspatroon gevarieerd te houden. Dat laat ik je zien met dit kleurrijke recept!

Nurishh het plantaardige alternatief voor kaas en camembert

Nurishh biedt een variëteit aan smaakvolle alternatieven voor kaas. Alle producten van Nurishh zijn volledig plantaardig en glutenvrij. Mijn kinderen en ik zijn al langer fan van de plantaardige plakken van Nurishh. We gebruiken het op de tosti’s, over lasagne of over een pizza. Voor dit recept ging ik aan de slag met de Nurishh Camembert-stijl en verwerkte het in een salade, maar niet zomaar een salade. De Nurishh camembert-stijl is gepaneerd en gebakken.    De Nurishh Camembert-stijl was nieuwe voor mij. En ik ben echt verrast. Ten eerste is het niet te onderscheiden van een camembert. De smaak en de structuur komen heel dicht in de buurt van camembert met lactose. Hij is zacht en je proeft de echte herkenbare ‘schimmelsmaak’. Je begrijpt dat dit heel erg lekker is door een gerecht met peer of bij een borrel.  Daarnaast smelt het plantaardige alternatief van camembert heel goed. Je kan het daarom ook gebruiken voor een plantaardige kaasdip of gebruik het in een hartige taart.

Tip plantaardige kaasdip: snijd met een mesje inkepingen in de Nurishh Camembert-stijl. Verwarm de oven op 200 graden. Zet de Nurishh Camembert-stijl in de oven en verwarm 15 minuten. Maak af met honing of agavesiroop, peper en zout. Dip met brood. Dit is genieten!

Deel je creatie!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @ikeetvrij of Instagram met @judith_ikeetvrij. Nurishh kan je taggen op Instagram @nurishhnl.

Ingrediënten Nurishh Camembert-stijl
Water, kokosolie, gemodificeerd zetmeel, zonnebloemeiwitten, zout, aroma’s, voedingszuur (melkzuur), suiker, kleurstof (beta-caroteen), schimmelculturen.

Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Gepaneerde Nurishh Camembert-stijl:

 • 1 Nurishh Camembert-stijl
 • 2 el glutenvrij meel
 • 4 el water
 • 6 el glutenvrij paneermeel
 • Peper en zout
 • Boter of olie om in te bakken

Salade:

 • 100 gram quinoa of glutenvrije couscous
 • 85 gram veldsla
 • 1 peer
 • 250 gram gekleurde tomaatjes
 • 5 radijsjes
 • Rode druiven
 • 2 el granaatappelpitjes
 • 2 el walnoten in stukjes

Dressing:

 • 1 el agavesiroop (of honing, niet vegan)
 • 2 el olijfolie
 • 1 tl mosterd

Aan de slag:

 1. Snijd de Nurishh Camembert-stijl in plakjes. Maak een papje van het glutenvrije meel en water. Meng het paneermeel met het peper en zout en leg op een bord. Haal de stukjes Nurishh camembert-stijl door het papje en daarna door het paneermeel. Verhit de boter of olie in een koekenpan. Bak de stukjes kort aan beide kanten;
 2. Bereid de glutenvrije couscous zoals op de verpakking staat aangegeven;
 3. Halveer de tomaatjes, snijd de peer en de radijsjes in plakjes;
 4. Leg de glutenvrije couscous op een diep bord. Leg daarop de veldsla en de andere ingrediënten. Maak af met stukjes gebakken Nurishh Camembert-stijl;
 5. Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel over de salades. Geniet ervan!

Een gedachte over “Glutenvrije voedzame salade met gebakken Nurishh Camembert-stijl en couscous

Geef een reactie