Glutenvrije red velvet taart

Glutenvrije red velvet taart

Het maken van een glutenvrije red velvet taart staat al een lange tijd op mijn baklijstje. Een prachtige intens rode taart met meerdere lagen lichte boter roomkaas crème. Naast dat de taart superlekker is, is het een echte lust voor het oog. Voor het maken van de perfecte boter crème gebruikte ik de boter van Kerrygold. Je likt je vingers er bij af!

Meer over de koeien achter de Kerrygold boter

De Kerrygold boter is gemaakt van Ierse weidemelk afkomstig van koeien die vrij in de natuur grazen gedurende bijna 24 uur per dag, 7 dagen per week en dit tot 300 dagen per jaar. De Ierse koeien genieten van het leven, buiten in de frisse lucht voor het grootste deel van het jaar. Ze staan met maximaal 70 in het veld. Er zijn maar weinig landen in de wereld die de mogelijkheid hebben om het Ierse landbouwmodel toe te passen op hun eigen werkwijze. Wil je meer lezen over Kerrygold, neem een kijkje op de website. Klik hier om op de website van Kerrygold te komen.

De melk van deze koeien is rijk aan bètacaroteen, die de Kerrygold boter zijn gouden kleur geeft. En dat proef je! De boter is ontzettend romig en puur van smaak en inderdaad mooi van kleur. De boter is te gebruiken om mee te bakken, braden en om zo op je boterham te smeren. Er is ongezouten en gezouten boter te verkrijgen.

De perfecte boter crème

Voor boter crème maak je gebruik van ongezouten boter. Doordat de Kerrygold boter zo romig is, is het maken van een goede boter crème met deze boter een echt succes. Boter crème kan door de boter te hard worden als je deze weer laat afkoelen in de koelkast. Daar heb je geen last van met de romige boter van Kerrygold. Helemaal top! De ingrediënten moeten wel op kamertemperatuur zijn tijdens het bereiden, anders krijg je klontjes in de crème. Die krijg je er heel lastig nog uit. Ik houd van de smaak van roomboter. Bij de Kerrygold boter ervaar je de echte smaak, zoals hij hoort te zijn. Dus ga aan de slag en maak de lekkerste boter crème.

red velvet

Keukenbenodigdheden:

 • Mixer
 • 3 mengkommen
 • Springvorm van 15 cm. Het liefst 3 stuks, maar ik heb er 1 en heb de taart 1 voor 1 gebakken

Ingrediënten:

Taart:

 • 220 gram glutenvrij meel (ik gebruik Schar mix C)
 • 120 gram kristalsuiker
 • 3 eieren (gescheiden)
 • 125 gram Kerrygold ongezouten boter
 • 125 ml melk
 • 1,5 tl bakpoeder
 • 1 tl rode gel kleurstof
 • 3 tl cacao poeder

Boter crème:

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden;
 2. Klop in een mengkom de 3 eiwitten met 20 gram suiker stijf;
 3. Mix in een andere de boter zacht;
 4. Voeg de suiker en de eigelen toe en mix mee;
 5. Voeg daarna het glutenvrije meel, melk en de bakpoeder toe en mix mee;
 6. Voeg de rode kleurstof toe en 1 tl cacaopoeder toe. De taart moet niet felrood of bruin worden. Voeg cacaopoeder toe tot de taart wat donkerder rood van kleur wordt;
 7. Schep de stijfgeklopte eieren bij het beslag en schep door elkaar;
 8. Vet de bakvorm(en) in. Verdeel het beslag in drie hoeveelheden en verdeel over de vorm(en). Het gaat om ongeveer 250 gram beslag per cake;
 9. Bak de taarten in 30 minuten gaar en laat afkoelen;
 10. Maak de boter crème. De ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Klop de boter zacht. Voeg de cream cheese toe en mix mee. Voeg als laatst de poedersuiker en het snufje zout toe en mix door elkaar;
 11. Stapelen: Snijd het topje van de cakes af, zodat deze een platte bovenkant hebben. Gooi dit niet weg, maar verkruimel de stukken afgesneden cake;
 12. Smeer op alle drie de cakes boter crème en smeer plat. Leg de cake op elkaar. Maak de cake af met kruimels cake.

Deze blog is in samenwerking met Kerrygold boter.

red velvet

Geef een reactie