Salade caprese

Wie mij op instagram volgt, weet dat ik een kleine verslaving heb aan de salade caprese. Bij een barbecue mag caprese niet ontbreken. De combinatie van mozzarella en pesto doet het hem gewoon voor mij.

Het gekke is dat ik vroeger mozzarella zo iets vreemds vond. Smaakloos en rubberig. Toen ik de eerste keer caprese at, vond ik het maar een bijzonder vreemde smaakloze salade. Ik moet ook wel zeggen dat de pesto of een goede olijfolie de salade wel echt maken. Ik gebruik nu een hele goede Italiaanse olijfolie. Om je vingers bij af te likken..Heerlijk! Je kan de caprese zo eten of met sla als lekkere salade.Wat heb je nodig voor een grote salade:

  • 2 bollen goede (buffel)mozzarella
  • 2 grote tomaten
  • Basilicum
  • Groene pesto of olijfolie (ik gebruik verse groene pesto uit het koelvak)
  • Eventueel: Rucola melange & pijnboompitten

Aan de slag:

  1. Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes van ongeveer een halve centimeter;
  2. Maak de salade op. Leg eerst wat rucola op een bord en leg daarop (om en om) de mozzarella, blaadje basilicum, tomaat enz. enz. Maak de salade of door drupjes pesto of olijfolie (of gewoon lekker allebei) over de salade te verdelen

Hieronder wat serveerideeën:

2 gedachten over “Salade caprese

Geef een reactie