Glutenvrije Cheesecake

image (2)

De enige echte Amerikaanse cheesecake

Naast dat deze American cheesecake TE lekker & verslavend is, is het een super fijne taart om te maken. Je gebruikt namelijk alleen de keukenmachine. Dus geen gehannes met deegmixers, maar alles hup in de keukenmachine. Hij is zo klaar! Nou het beslag dan. Wel balen dat je pas de volgende dag van je taart kan genieten 😉 Maar dat is het dubbel en dwars waard!

Deel jouw creatie!

Volg je Ikeetvrij al op Instagram @ikeetvrij en Facebook @judith_ikeetvrij? Daar deel ik nog veel meer recepten en tips. Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien. Je kunt mij taggen op Facebook en Instagram.

Wat heb je nodig:

 • 200 g glutenvrije (maria) biscuitjes
 • 100 g roomboter
 • 1 tl gemalen kaneel
 • 1 zakje vanille suiker
 • 600 g roomkaas, ik gebruik MonChou
 • 2 el glutenvrij meel
 • 175 g witte basterdsuiker
 • 3 eieren
 • 125 g crème fraîche
 • Eventueel frambozen
 • Taartvorm 26 cm

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
 2. Vermaal de biscuitjes in de keukenmachine en smelt de boter in een pannetje. Voeg de koekjes en het kaneel toe aan de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de (ingevette/beklede) vorm en druk het mengsel stevig met een lepel aan.
 3. Meng de roomkoos, bloem, vanille en gewone suiker, de eieren en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa. Schep het beslag in de vorm en verdeel eventueel wat frambozen over het beslag.
 4. Bak de taart in 1,5 uur gaar in de oven. Laat de taart daarna afkoelen en zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Ik laat hem altijd het liefst een nachtje staan.

image (3)

Een gedachte over “Glutenvrije Cheesecake

Geef een reactie