Appel crumble van amandel- en boekweitmeel

foto 5 (4)
Niet overdreven zoet, dus ook prima als ontbijt!

Met dank aan Puck is dit recept tot stand gekomen! Dit recept kreeg ik van haar toegestuurd en met wat aanpassingen kwam ik tot deze glutenvrije appel crumble. Ik vind het erg lekker om te bakken met amandel- en boekweitmeel, dus ik heb dit samen gecombineerd. Amandelmeel heeft een iets grovere textuur dan gewoon meel en het boekweitmeel geeft het net een iets hartiger smaakje. Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten! Je kan natuurlijk elk ander glutenvrij meel gebruiken of alleen amandel- of boekweitmeel. 

Benodigdheden:

 • 3 appels (ik heb 2 zure en 1 zoete appel gebruikt)
 • 4 theelepels kaneel
 • 60 gram suiker
 • 1 scheutje citroensap
 • 100 gram amandelmeel (ik heb meel van webwinkel Body & Fit)
 • 100 gram boekweitmeel (te koop bij De Tuinen)
 • 50 gram suiker
 • 120 gram boter (ik heb 60 gram roomboter gebruikt en 60 gram margarine)
 • bakvorm (ik gebruik een taartvorm van 24 cm)
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Schil de appels en snijdt de appels in kleine blokjes. Doe de appels in een kom en doe daar het kaneel, suiker en het citroensap bij. Laat dit even intrekken.
 3. Maak het meel door het amandel- en boekweitmeel te mengen met de boter en de suiker. Mix dit met een mixer met broodhaken, zodat er kruimels ontstaan. Je kan het ook met je handen mixen, maar doe dit dan met je vingertoppen zonder het meel samen te persen.
 4. Vet de bakvorm in en verdeel 2/3 van het mengsel in de bakvorm. Je kan het mengsel het beste verdelen door een lepel nat te maken en met de bolle kant het beslag aan te drukken. Op het eerste gezicht lijkt het te weinig beslag voor de vorm, maar de bodem hoeft niet al te dik te zijn.
 5. Verdeel de appelstukjes over het beslag.
 6. Verdeel als laatst de rest van de kruimels over de appels en bak de taart in 45 minuten gaar. Eet smakelijk!!!

foto 1 (12)

foto 2 (9)

foto 3 (9)

Geef een reactie