Wolkenkoekjes

Dit recept is ontstaan doordat ik eierkoeken per ongeluk bakte met zelfrijzend bakmeel. Dan krijg je dus lekker dikke luchtige koeken. Deze koeken zijn in een handomdraai gemaakt. Het beslag is namelijk binnen 5 minuten klaar. Ze zijn helemaal lekker als je ze eet als ze nog een beetje warm zijn. Een lekkere luchtige hap met wat knapperigs van de suiker. Ook lekker als tussendoortje met slagroom en aardbeien.

IMG_7940

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 12 stuks)

  • 2 eieren
  • 100 gram zelfrijzend (glutenvrij) meel –> ik gebruik AH eigen merk glutenvrij meel
  • 100 gram suiker
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het beslag ongeveer 2 minuten door, zodat het beslag lekker luchtig wordt.
  3. Schep ongeveer 6 hoopjes beslag op de bakplaat (belegd met bakpapier). Voor 1 hoopje heb je 1 volle eetlepel nodig. Zelf bak ik in 2 shifts, omdat ik niet wil dat de koeken tegen elkaar aan bakken. Laat dus genoeg ruimte tussen de koeken! Bak de koeken in 15 minuten gaar, tot ze licht bruin zijn.

3 gedachten over “Wolkenkoekjes

  1. Vanmorgen gemaakt, simpel en snel gemaakt. Ze smaken verrassend lekker! De volgende keer probeer ik ze te maken met een topping 🙂

Geef een reactie