Glutenvrij gezond bananenbrood met cranberry’s

IMG_3061Ik bak nog steeds vaak en graag bananenbrood. Het is zo simpel en altijd handig om mee te nemen als tussendoortje of bij het ontbijt. Nu heb ik voor jullie en ontzettend makkelijk & gezond bananenbrood met cranberry’s en dadels. Het bananenbrood is uiteraard glutenvrij, maar ook suikervrij en lactosevrij. Het beslag is binnen een paar minuten klaar!

Ingrediënten

 • 3 bananen
 • 3 eieren
 • 8 verse (kleine) dadels
 • (eventueel 1 theelepel vanille essence)
 • 150 gram glutenvrij meel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • snufje zout
 • half handje gedroogde cranberry’s
 • cakevorm langwerpig (ingevet of bekleed met bakpapier)

Aan de slag: 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. In plaats van de mixer te gebruiken heb ik de bananen, dadels en eieren (en vanille essence) in een keukenmachine gedaan. Alles is dan zo gepureerd! Wil je stukjes dadel in het brood, voeg deze dan op het laatst samen met de cranberry’s toe.
 3. Roer het meel, bakpoeder, zout en de cranberry’s door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm.
 4. Bak het bananenbrood in 45 min gaar.

Geef een reactie