Glutenvrije cakesicles

Cakesiceles

Heb jij al eens gehoord van cakesicles ? Ze zijn super populair en ook nog eens heel eenvoudig te maken. Het zijn geen ijsjes, maar cakejes in de vorm van een ijsje. Ik maakte ze uiteraard glutenvrij, hoe leuk is dat! Om het helemaal simpel te maken, kan je cakesicles ook maken met kant-en-klare cake(jes). Door de madeleines van Schär te gebruiken, maak je de cakesicles zonder oven en met slechts 3 ingrediënten (+ decoratie).

Nieuw in het assortiment van Schär

Schär heeft sinds kort madeleines in hun assortiment. Deze heerlijke cakejes zijn gluten- en lactosevrij en zijn per stuk verpakt zodat je ze als tussendoortje overal mee naartoe kan nemen. Ideaal! Een pak bevat 8 madeleines en de prijs is € 3,49.

Een madeleine is een klein schelpvormig cakeje. De cakejes van Schär zijn heerlijk van smaak en precies zoals een madeleine hoort te zijn: een mooi schelpje, goed van formaat, niet te compact en lekker luchtig. Naast dat deze cakejes dus handig zijn om mee te nemen in je tas, kan je ze ook uitstekend verwerken in baksels. Je raadt het al: ik maakte de cakesicles met de madeleines van Schar. Door de luchtige structuur lenen de madeleines zich namelijk perfect voor het maken van cakesicles.

Goed om te weten: de madeleines zijn sinds 1 maart goed te verkrijgen bij Albert Heijn en verschillende glutenvrije webshops.

Deel je creatie!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @ikeetvrij of Instagram met @judith_ikeetvrij

Keukenbenodigdheden:

 • Mengkom
 • Siliconen ijsjesvorm + 6 ijsstokjes (met de grootte van een mini-Magnum)
 • Mes om mee af te smeren
 • Eventueel een spuitzak voor de decoratie

Ingrediënten:

 • 6 madeleines van Schär
 • 4 volle theelepels cream cheese (monchou)
 • 150 gram chocolade (witte, melk-, pure of gekleurde chocolade/candy melts)
 • Decoratie: 50 gram chocolade en verkruimelde koekjes, gevriesdroogde frambozen, noten in stukjes en ga zo maar door! Tip: verkruimel Schär Salted Caramel Cookies als decoratie . De koekjes zijn een heerlijke combinatie met de madeleines en chocolade. Daarnaast geeft het je cakesiceles een extra crunchy bite!

Aan de slag:

 1. Verkruimel de madeleines in een kom;
 2. Voeg de cream cheese toe aan de madeleines en kneed tot de cream cheese plakkerig is en deze is opgenomen door de madeleines;
 3. Smelt de chocolade au bain-marie. Ga je met meerdere kleuren cakesicles aan de slag? Maak deze dan één voor één per kleur. Op die manier krijg je geen vermenging van de verschillende chocolades in de ijsvorm;
 4. Verdeel de gesmolten chocolade over de ijsvormpjes (zie foto stap 1). Je hebt ongeveer 2 tl nodig per cakesicle. Probeer niet te veel chocolade over de randen te smeren. Beweeg de vorm heen en weer voor een mooi egaal effect. Belangrijk: steek alvast een ijsstokje door de opening in de vorm. Doe je dit niet? Dan krijg je later, als de chocolade hard is geworden, het stokje er niet meer doorheen zonder dat de chocolade breekt. Laat het stokje een paar tellen zitten en haal het er dan weer uit;

Het is ook mogelijk om de cakesicles te dopen in chocolade i.p.v. de vorm in te smeren met chocolade. Kijk dan alleen naar foto stap 2. Doop de cakesicles daarna in gesmolten chocolade en laat ze liggend uitlekken op een raster. Het ‘glimmende effect’ van de vorm i.c.m. de chocolade is dan niet aanwezig.

Stap 1:

 1. Zet de ijsvorm 10 minuten in de vriezer;
 2. Stap 2: Haal de ijsvorm uit de vriezer en verdeel de cake over de vormpjes. De cake moet tot ongeveer 1 mm onder de rand komen (zie foto stap 2);
 3. Steek het stokje in de cakejes en duw de cakejes ligt aan;

Stap 2:

 1. Zet de ijsvorm 10 minuten in de vriezer;
 2. Haal de ijsvorm uit de vriezer en verdeel 1 tl gesmolten chocolade over de cake-/ijsvormpjes. Smeer de chocolade glad – of zo glad mogelijk (zie foto stap 3);

Stap 3:

 1. Zet de ijsvorm 30 minuten in de vriezer en laat de cakesicles goed uitharden;
 2. Wip na het uitharden de cakesicles voorzichtig uit de vorm;
 3. Smelt de chocolade en doe dit eventueel in een kleine spuitzak. Knip een klein puntje van de spuitzak en versier de cakesicles;
 4. Maak de cakesicles af met decoratie naar keuze.

Een gedachte over “Glutenvrije cakesicles

Geef een reactie