Chocolade truffels gemaakt met rode wijn (shiraz)

Chocolade en wijn zijn echt een goede combinatie. Dus wijn in een truffel moet toch super lekker zijn zou je zeggen? En dat is het! Het klinkt misschien wat gek, maar het geeft een hele goede smaak aan je truffel. En hoe leuk staan wij truffels op een borrelplankje? Het is weer eens wat anders!

Wat heb je nodig voor 9 stuks:

 • 50 gram pure chocolade voor vulling
 • 30 melkchocolade voor vulling
 • 80 gram melkchocolade voor omhulsel
 • 2 volle el mascarpone
 • 1 tl vanille essence
 • 3 el rode wijn
 • Wat stukjes noot ter decoratie

Aan de slag:

 1. Smelt chocolade voor de vulling au bain-marie. Laat iets afkoelen;
 2. Doe de mascarpone, vanille essence en wijn in een kom en voeg de gesmolten chocolade toe. Meng tot een egaal;
 3. Laat minimaal een uur uitharden in de koelkast. In ieder geval tot het stevig en rolbaar is;
 4. Haal het mengsel uit de koelkast en maak balletjes van 2 x 2. Leg ze op een bord. Je handen worden wel wat vies ;). Is het mengsel wat hard? Schep dan met een lepel wat uit de kom. Als je balletjes gaat draaien, wordt het snel zachter;
 5. Zet de balletjes 30 minuten (langer mag ook) in de vriezer. Het dippen in de chocolade gaat makkelijker als de balletjes een beetje bevroren zijn. Je kan de bolletjes na 15 minuten nog een keer extra rond draaien in je handen;
 6. Smelt de chocolade voor het dippen au bain marie. Prik de balletjes aan een prikker of vorkje; Haal de balletjes 1 voor 1 door de chocolade en leg ze op een plank met bakpapier. Maak ze af met de topping. Doe de topping meteen erop na het dippen in de chocolade.
 7. Laat de balletjes uitharden in de koelkast.

Geef een reactie