Tip: Lisa’s Choice Glutenfree – glutenvrije producten

Voor velen wel bekend, ik eet elke dag granola en ben er gek op! Ik testte 2 glutenvrije granola’s van Lisa’s Choice Glutenfree die ik nog niet eerder geproefd had en laat jullie weten wat ik van de granola’s vind. De naam zegt het al, de producten van Lisa’s Choice Glutenfree zijn allemaal glutenvrij. Daarnaast zijn de granola’s 100% biologisch, vegan en zonder geraffineerde suikers.

Ik probeerde de varianten:
Going Nuts
Berry Madness

Over Lisa’s Choice
Het is leuk om eerst een stukje te lezen over de glutenvrije producten van Lisa’s choice en waarom zij glutenvrij producten heeft ontwikkelt:
In ons gezin zijn we allemaal echte ‘foodies’. Tijdens het ontbijt is het eerste onderwerp waar we over praten ‘wat zullen we vanavond eten?’. Want wij houden van eerlijk, smaakvol en puur eten. In 2010 bleek onze dochter, Lisa, coeliakie te hebben. Zij moest daarom glutenvrij gaan eten. Dit viel niet mee voor haar. Het leek wel alsof glutenvrij gelijk stond aan ‘zonder smaak’. Nergens waren er in onze optiek lekkere, gezonde en smaakvolle glutenvrije producten te koop. Ik ben op zoek gegaan naar lekkere en gezonde glutenvrije producten, zelfs buiten Nederland, en uiteindelijk besloten om zelf gezondere, smaakvol en lekkere glutenvrije producten te gaan ontwikkelen. We hebben de producten samen met een ervaren bio-bakker en voedingsdeskundige ontwikkeld vanuit een aantal uitgangspunten: het moet echt lekker smaken, het moet gecertificeerd biologisch zijn, zonder additieven en E-nummers, zonder of met zo min mogelijk suiker. En last but not least natuurlijk gecertificeerd glutenvrij.

Granola
Going Nuts – 300 gram € 4,59
Wat meteen opvalt is de heerlijke geur die je tegemoet komt als je het zakje openmaakt. Dat belooft veel goeds! De samenstelling bestaat uit havervlokken, noten zoals hazelnoten, walnoten en amandelen en zaden en een klein beetje agavesiroop. De granola bevat kaneel en kardemomzaad, dat is niet te missen. De smaak en geur van de kaneel en kardemom vind ik echt overheerlijk, maar niet te overheersend.

Wat ik zelf erg fijn vind, zijn de wat grotere stukken aan granola. Je hebt echt een goede crunchy bite. Ook bevat de granola genoeg noten. Hij is zeker rijkgevuld. De granola is gezoet met een klein beetje agavesiroop. Wat ze zelf zeggen: je kan altijd extra bij zoeten, maar nooit zoet weghalen. Nou helemaal gelijk! Ik houd zelf niet van al te zoete granola, dus voor mij is deze granola helemaal perfect zo.

De granola kan je gebruiken als topping op bijvoorbeeld yoghurt of dessert, maar ook als bodem van taarten. Mijn tip: maak (of koop) eens chocolademousse of hemelse modder en gebruik de granola als topping. De smaken gaan zo goed samen! Chocolade, noten en de crunchy granola met een vleugje kaneel is een match made in heaven.

Berry Madness – 300 gram € 4,59
Ook bij deze granola komt de heerlijke geur je tegemoet. De granola bestaat uit havervlokken, noten en zaden aangevuld met cranberry’s en rozijnen en een klein beetje agavesiroop. Zoals jullie weten ben ik gek op gedroogde cranberry’s en rozijnen. Ik gebruik ze maar al te graag in mijn baksels en in yoghurt. De zoetzure smaak vult de granola perfect aan.

Ook deze granola bevat goede grote stukken. Dat is voor mij echt een pluspunt aan de granola’s. Vooral in mijn ontbijtjes houd ik er juist van om ‘goed’ te kunnen eten en dat je bak yoghurt niet een te smeuïge massa wordt.

Conclusie! Ik raad deze glutenvrije granola zeker aan. Wat een heerlijke start van de dag heb je met deze smaakvolle granola’s. De granola’s hebben echt een eigen en uitgesproken lekkere smaak en dat is helemaal top. Je hebt niet veel granola nodig om bijvoorbeeld je yoghurt bowl aan te vullen. En wat ook smullen is.. de granola snoepen zonder yoghurt of iets. Net snoepjes! Nog een pluspunt, ik heb de granola’s nu toch wel enige tijd liggen (en geopend uiteraard) en nog steeds is het knapperig.

Andere producten
Lisa’s Choice heeft meer dan 80 verschillende producten. Ze hebben een diepvries assortiment van meer dan 25 producten met bagels, stokbroodjes, maar ook pizza bodems. Aan het gebak (waarvan inmiddels ook vegan varianten zijn ontwikkeld) is 30% minder suiker toegevoegd. De keuze is dus reuze! Neem snel een kijkje op de website voor het assortiment www.lisaschoiceglutenfree.com.

De producten zijn o.a. te koop bij:
http://www.glutenvrijemarkt.com   
http://www.ahealthylife.nl
Winkelglutenvrij www.winkelglutenvrij.nl
Online supermarkt Crisp: www.crisp.nl
Gefelicitaart (Lisa’s Choice glutenvrij en biologisch gebak): http://www.gefelicitaart.nl

Volg Lisa’s Choice ook op:

Geef een reactie