Citroen maanzaad koekjes

Ik vind maanzaad altijd zo leuk staan in baksels. Normaal bak ik cake met maanzaad, maar nu heb ik het eens voor koekjes gebruikt. En hoe leuk zien deze koekjes eruit? Doordat het koekje gemaakt is met amandel- en kokosmeel heeft het een lekkere chewy bit. De koekjes zijn glutenvrij, melkvrij en vrij van geraffineerde suikers.

Ik heb voor deze koekjes producten gebruikt van De Notenshop. Op de maanzaad na, zijn dit echt mijn basisproducten die ik altijd in huis heb. Met amandel- en kokosmeel kan je natuurlijk alle kanten op. Kokosolie en kokosvlokken gebruik ik altijd in mijn zelfgemaakte granola.

En zoek je nog een andere baksel met maanzaad? Probeer dan eens deze citroentaart.

Wat heb je nodig (voor 14 stuks):

Aan de slag:

 1. Meng in 1 kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en het snufje zout;
 2. Meng in een andere kom het ei, de gesmolten kokosolie, de honing, de citroensap en de rasp;
 3. Voeg het meelmengsel bij het natte mengsel en meng dit met een lepel tot 1 geheel;
 4. Maak de kokossnippers iets fijner (vermaal het met je vingers). Voeg de kokossnippers en het maanzaad toe en meng door het beslag;
 5. Zet het beslag 15 minuten in de koelkast;
 6. Verwarm de oven voor 175 graden;
 7. Rol 14 bolletjes (ongeveer 3×3 cm) van het beslag en leg deze op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Leg ze 5 cm uit elkaar. Duw daarna de bolletjes iets platter met de onderkant van een beker. Je kan de randjes daarna nog wat bij elkaar duwen;
 8. Bak de koekjes in 15 minuten gaar.

2 gedachten over “Citroen maanzaad koekjes

 1. Vandaag deze koekjes gemaakt! Ik heb ze iets kleiner gemaakt (blijkbaar) want ik heb 18 stuks! En dat is misschien maar goed ook! Ze zijn heerlijk!!
  Ik heb ze na 10 minuten moeten keren omdat de onderkant erg donker begon te worden, wellicht bak ik ze volgende keer op een rooster! Of is er een tip? Na 15 munten waren mijn koekjes nog wat bleek, dus ik heb ze een paar minuten extra gegeven!

  1. Hi Sandra, wat leuk om te horen!! Een stukje kleiner maken is een heel goed idee haha.. doe ik volgende keer ook 😉 Ik zou de temperatuur iets lager zetten, zodat ze toch wat langer kunnen zonder te donker te worden aan de onderkant. Misschien is je oven net wat krachtiger.. of misschien alleen hete lucht en geen onder en boven warmte, mocht je dat aan hebben gehad. Maar erg leuk dat je ze gemaakt heb in ieder geval 😁

Geef een reactie