Salade met tonijn (of makreel)

Met dit zomerse weer heb ik altijd meer behoefte aan lichte maaltijden. En vooral wanneer het weer tijd is om te barbecuen, is het lekker om de vlees- en visgerechten van de grill aan te vullen met frisse salades. Deze salade kan je maken met tonijn of makreel uit blik. Beide zijn heerlijk in combinatie met de yoghurt dressing en rucola.

Mocht het nou geen barbecue weer zijn, dan mag dat de pret niet drukken! Deze salade is natuurlijk ook heerlijk als lunchgerecht.

Onderstaande hoeveelheden zijn de hoeveelheid voor 1 goede lunch. Eet je met meerdere personen, dan zou ik de hoeveelheden verdubbelen.

Wat heb je nodig:

  1 blikje tonijn in zonnebloemolie (Princes) of makreel uit blik;
  1 eetlepel Griekse Yoghurt
  2 handjes vol rucola
  Snoeptomaatjes
  Halve komkommer
  Halve rode ui
  Edamame boontjes
  Pijnboompitten
  Peper en zout
  Eventueel voeg je toe: granaatappelpitjes geven een lekkere zoete bite. Citroen geeft een frisse en zure kick aan de salade. Penne pasta om een maaltijdsalade te maken.

Aan de slag:

 1. Giet de tonijn af. Meng de tonijn met de Griekse yoghurt, peper en zout;
 2. Snijd de snoeptomaatjes doormidden. Was de komkommer, snijd deze doormidden en hol hem uit met een lepel. Snijd daarna in stukjes. Snijd de ui en halve ringen. Bak de pijnboompitten kort aan;
 3. Meng de rucola met de tonijn. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en de salade is klaar! Verdeel de pijnboompitten over de salade.

Geef een reactie