Kokosbommetjes

  Ik wilde al een tijdje iets met kokosolie maken, dus kwam tot deze gezonde tropische bonbons. Ze zijn gluten, suiker en melkvrij. Wat zit er dan wel in? Ik hoor het jullie denken! Dit zijn de ingrediënten voor ongeveer 10 bommetjes:

  • 4 volle theelepels kokosolie (die harde in een pot)
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1,5 eetlepel honing
  • 60 gram walnoten
  • +/- 50 gram gesmolten pure chocolade
  • (Sateprikkers en halve sinaasappel)

Aan de slag:

  1. Stop de kokosboter, rasp, honing en de walnoten (op een paar na) in een keukenmachine. Vermaal de ingrediënten. Het mengsel moet niet te droog zijn, want je moet er balletjes van kunnen draaien. Voeg meer boter of honing toe tot het een beetje klef is.
  2. Draai de balletjes en zet deze 15 minuutjes in de koelkast.
  3. Smelt ondertussen de chocolade. Doe dit au bain mairie of in de magnetron. En vermaal de bewaarde walnoten in een apart bakje.
  4. Haal de balletjes uit de koelkast en draai ze nog 1 keer even rond. Versier ze nu zoals je wilt. Bijvoorbeeld voor de helft met chocolade en daarna door de vermaalde walnoten. TIP: prik de balletjes aan een sateprikker, haal ze door de chocolade en prik ze dan in een halve sinaasappel om te drogen! Super handig! 

Geef een reactie