Glutenvrije stroopwafels

Glutenvrije stoopwafels

De oer-Hollandse stroopwafel, wie kent hem niet!

Wie kent hem niet, de oer-Hollands stroopwafel. Twee heerlijke koeken met daartussen en goede laag stroop. En dan die geur als je langs een stroopwafelkar loopt op de markt. Dat is toch niet te weerstaan. Helaas maken ze nooit verse glutenvrije stroopwafels bij zo’n kar. Ik heb daarom het maken van glutenvrije stroopwafels al heel lang op mijn baklijst staan. Want dat wil ik ook! Het zelf maken van stroopwafels is eigenlijk heel eenvoudig. Je maakt twee glutenvrije koekjes en de stroop is ook zo gemaakt. En geloof me, deze glutenvrije stroopwafels zijn veel smaakvoller dan degene die je in de winkel koopt. Als je niet koemelkvrij eet, gebruik dan echte roomboter in het recept.

Wat heb je nodig om stroopwafels te maken?

De stroopwafels maak je met een kniepertjesijzer. Als je geluk hebt, loop je ertegenaan bij bijvoorbeeld de Lidl op Kruidvat. Klik hier voor degene die ik gekocht heb. Je kan er ook ijshoorntjes mee maken, dus dat ga ik ook snel proberen!

Deel jouw creatie!

Volg je Ikeetvrij al op Instagram @ikeetvrij en Facebook @judith_ikeetvrij? Daar deel ik nog veel meer recepten en tips. Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien. Je kunt mij taggen op Facebook en Instagram.

Glutenvrije stroopwafels

Glutenvrije stroopwafels

De oerhollands stroopwafels maar dan glutenvrij en koemelkvrij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 1 uur
Gang Snack
Keuken Nederlands
Porties 10 stuks

Keukenbenodigdheden

 • Kniepertjesijzer/stroopwafelijzer
 • Bakring

Ingrediënten
  

Beslag wafels

 • 200 gram glutenvrij meel Schär mix C of Koopmans basismeel
 • 100 gram plantaardige boter of roomboter
 • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/2 ei
 • 30 ml plantaardige melk
 • 1/2 tl kaneelpoeder
 • Snuf zout

Stroop

 • 125 ml schenkstroop
 • 50 gram plantaardige boter of roomboter
 • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 1/4 tl kaneelpoeder
 • Snuf zout

Aan de slag
 

 • Beslag: smelt de roomboter. Meng de overige ingrediënten voor het beslag. Voeg de gesmolten roomboter toe en kneed door elkaar. Maak een bol en laat deze een half uur rusten in de koelkast;
 • Maak na een half uur bolletjes van het beslag. Van ongeveer 4 x 4 cm. Zet het kniepertjesijzer aan. Leg 1 bolletje in het apparaat en druk aan. Bak in 1-3 minuten een lichtbruine koek. Steek meteen na het bakken met een bakring de zijkanten van de koek af. Als ze zijn afgekoeld zijn de koeken te hard om uit te steken;
 • Stroop: Verwarm de schenkstroop met de lichtbruine basterdsuiker in een pan. Roer door tot de suiker is opgelost. Voeg de roomboter en kaneel toe en roer door. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur zodat de stroop wat dikker wordt. Laat daarna even afkoelen;
 • Smeer 1 el stroop op een wafel en duw daar een andere wafel op.
Trefwoord Kniepertjes, Koekjes, Oud-Hollands, Stroopwafels

2 gedachten over “Glutenvrije stroopwafels

 1. heb de glutenvrije ontbijtkoek al 2 maal gebakken en hij is makkelijk te maken en boven dien zeer lekker en mals

Geef een reactie