Gnocchi met broccoli pesto saus

glutenvrije gnocchi met broccoli pesto saus

Wat is Italiaanse gnocchi?

Denk je aan Italiaanse pasta, dan denk je toch snel aan spaghetti of penne. Gnocchi is gemaakt van aardappel en normaliter meel. Het zijn net kleine kussentjes.Deze pastasoort smelt op je tong. Die is glutenvrij. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent “klont”. De Aziatische variant wordt vaak “dumpling” genoemd, de Nederlandse variant is knoedel. Je kan het zelf maken, maar ook prima kant-en-klaar kopen. Het fijne is dat kant-en-klare gnocchi ook wel vaker glutenvrij wordt gemaakt. In dit recept gebruik ik die van de Albert Heijn eigen merk, die is namelijk glutenvrij. Ga je gnocchi kopen, kijk dan altijd eerst op de verpakking. Deze maaltijd is ook nog eens vegetarisch, koemelkvrij en eivrij. Laat dan wel de Parmezaanse kaas weg.

Heerlijke zelfgemaakte broccoli pestosaus

Gnocchi kan je op veel verschillende manieren eten. Eet het gekookt uit de pan met een zelfgemaakte saus of maak er een ovenschotel mee. Ik heb ook een toprecept van gnocchi met gehaktballetjes en mozzarella uit de oven. Klik hier voor het recept.

Voor deze gnocchi maakte ik een super simpele, maar overheerlijke broccoli pesto saus. Zelfgemaakte pestosaus is sowieso al erg lekker, maar voeg daar eens extra groente aan toe voor nog meer smaak. Broccoli en basilicum smaken heel goed samen en daarom maak je er een hele lekkere broccoli pesto mee. Pureer alle benodigde ingrediënten en je hebt de home made pesto pastasaus. Zo simpel is het! En nog een voordeel, je hebt meteen weer wat extra groentes binnen. Mijn kinderen smullen van deze maaltijd!

Deel jouw creatie!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @ikeetvrij of Instagram met @judith_ikeetvrij

Gnocchi met broccoli pestosaus

Heerlijke glutenvrije gnocchi met romige pestosaus. De pestosaus is gemaakt met broccoli. Ideaal om te eten met kids.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2 personen

Keukenbenodigdheden

 • 1 keukenmachine of kom met staafmixer

Ingrediënten
  

 • 400 gram gnocchi let op glutenvrij
 • 1 eetlepel pijnboompitten kort aangebakken
 • 1 stuk knoflookteentje
 • 1 handvol verse basilicumblaadjes
 • 1 stuk broccoli
 • 50 ml olijfolie
 • 1 snuf peper en zout

Topping

 • 1 eetlepel pijnboompitten kort aangebakken
 • 1 eetlepel Parmezaanse kaas

Aan de slag
 

 • Snijd de broccoli en kook 7 minuten. Giet af en laat afkoelen.
 • Doe de pijnboompitten, knoflookteen, basilicum, broccoli, olijfolie, peper en zout in de keukenmachine. Pureer tot pesto dikte;
 • Kook de gnocchi zoals op de verpakking staat beschreven. Meestal 2-3 minuten;
 • Doe de broccoli pesto in een pan en voeg de gekookte gnocchi toe. Roer door.
 • Serveer met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Trefwoord Groentes, Pasta

Geef een reactie