Glutenvrije tropische cheesecake

Een zomerse cheesecake

Het wordt weer lekker weer en de zomer komt eraan! Dat vraagt om tropische gerechten! De oplettende lezer zal wel weten dat ik gek ben op de combinatie citroen en passievrucht. Pak daar mijn favoriete taart cheesecake bij met kokosbodem en je hebt een gouden combinatie!

Deel jouw creatie!

Volg je Ikeetvrij al op Instagram @ikeetvrij en Facebook @judith_ikeetvrij? Daar deel ik nog veel meer recepten en tips. Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien. Je kunt mij taggen op Facebook en Instagram.

Wat heb je nodig:

 • Bodem:
 • 120 g glutenvrije koekjes, ik gebruikte kokos chocolade koekjes van Nairns. Heb je geen kokoskoekjes, gebruik dan Maria koekjes en voeg nog wat extra kokosrasp toe
 • 70 g roomboter
 • 3 tl kokosrasp

  Cheesecakelaag:
 • 300 g roomkaas (ik gebruik MonChou)
 • 2 el glutenvrij meel
 • 1 tl vanille essence
 • 90 gram witte basterdsuiker
 • 1,5 ei
 • 60 g mascarpone
 • Rasp van 1 citroen
 • Sap van een halve citroen
 • Taartvorm 18 cm (ingevet/bekleed met bakpapier)
 • 2 passievruchten

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
 2. Vermaal de koekjes in de keukenmachine en smelt de boter in een pannetje of magnetron. Voeg de koekjes en kokosrasp toe aan de gesmolten boter en meng tot 1 geheel. Verdeel het mengsel over de (ingevette/beklede) vorm en druk het mengsel stevig met een lepel aan. Zet de vorm in de koelkast;
 3. Meng ondertussen de Mon Chou, bloem, vanille-essence, de suiker, de eieren en mascarpone tot een egale massa;
 4. Voeg de citroenrasp en het sap van een halve (!) citroen toe en roer dit door;
 5. Stort het beslag op de afgekoelde bodem en bak de taart in 1,5 uur gaar in de oven. Laat de taart daarna afkoelen en zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Ik laat hem altijd het liefst een nachtje staan;
 6. Haal de pitjes uit de passievruchten en verdeel deze over de cheesecake.

Geef een reactie