Glutenvrije truffels met een chocolade sinaasappel vulling

Een welbekende combinatie is chocolade met sinaasappel. De een smult ervan en de andere moet er niets van hebben. Ik ben iemand die kan smullen van deze combinatie. Ik ben bijvoorbeeld gek op sinassnippers, jammmmie! De combinatie van chocolade met sinaasappel wilde ik daarom verwerken in een truffel. Door het sap van de sinaasappels te gebruiken in de vulling, krijg je super smeuïge truffels. En ze zijn ook nog eens heerlijk fris!

Ik maakte de vulling van melkchocolade en de helft van de truffels met een puur chocolade jasje en de andere helft met melk chocolade. Je kan er ook voor kiezen om alle bonbons een pure chocolade jasje te geven of juist alles met melkchocolade. Houdt dan voor de vulling 160 gram chocolade aan en voor de chocolade om mee te dippen 150 gram.

Wat heb je nodig:

 • 235 gram melkchocolade (160 gram voor de vulling en 75 gram voor de omhulsels)
 • 75 gram pure chocolade
 • 4 volle el mascarpone
 • 1 sinaasappel
 • Bakpapier

Aan de slag:

 1. Smelt 150 gram melkchocolade (au bain-marie of in de magnetron). Laat de chocolade iets afkoelen tot lauw warm;
 2. Rasp de sinaasappel en pers hem daarna uit, gebruik het sap van een halve sinaasappel. De vulling moet niet te vochtig worden;
 3. Doe de mascarpone, met de sinaasappel rasp in een kom en voeg de gesmolten melkchocolade toe. Meng met een lepel tot een egaal mengsel. Voeg daarna beetje bij beetje het sap toe (niet perse alles). Let op dat het mengsel niet te dun wordt! Het moet ongeveer de dikte van een dikke chocopasta zijn. Zet het chocolademengsel een uur in koelkast om op te stijven;
 4. Haal het mengsel uit de koelkast en maak balletjes van 3 x 3. Leg ze op een bord. Met handschoentjes rollen de balletjes makkelijker;
 5. Zet de balletjes 15 minuten in de vriezer. Het dippen in de chocolade gaat makkelijker als de balletjes een beetje bevroren zijn;
 6. Smelt 75 gram melkchocolade au bain-marie. Prik de balletjes aan een prikker. Ik gebruik de stokjes van de fondue set. Haal de helft van de balletjes 1 voor 1 door de chocolade en leg ze op een plank met bakpapier. Bewaar een beetje van de chocolade om de pure balletjes te versieren;
 7. Smelt daarna 75 gram pure chocolade en herhaal bovenstaande met de andere helft balletjes. Bewaar een beetje van de chocolade om de pure balletjes te versieren;
 8. Versier de truffels door een lepel te dippen in de chocolade en dan heen en weer te gaan. Je krijgt dan slierten op je truffels;
 9. Laat de balletjes uitharden in de koelkast.

Geef een reactie