Goldies

Gisterenavond kreeg ik opeens zin om koeken te gaan bakken met witte chocolade en macadamia noten. Soms heb je van die avonden! Ik heb ze eigenlijk best veel vaak 😉 Ik vind de combinatie van witte chocolade en macadamia noten zo lekker. Dit was het resultaat! Brosse koeken met een chewy kern. Ik heb ze nu als losse ronde koekjes gebakken, maar je kan het beslag ook in een ovenschaaltje doen en er dan stukken van snijden. IMG_0949

Wat heb je nodig:

 • 100 gram roomboter
 • 100 gram licht bruine basterdsuiker
 • 1 theelepel vanille essence
 • 150 gram boekweitmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Scheutje water
 • 75 gram witte chocolade in stukjes (paar sec in de keukenmachine)
 • 75 gram macadamia noten in stukjes (paar sec in de keukenmachine)

Aan de slag:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Smelt de suiker, boter en vanille essence in een pannetje.
 • Meng in een kom het meel, bakpoeder, scheutje water, chocolade en de noten.
 • Voeg het botermengsel toe en roer alles door elkaar.
 • Maak nu bolletjes van het beslag van ongeveer 2 cm x 2 cm en leg deze op een beklede bakplaat. Druk de bolletjes wat plat en bak de koeken in ongeveer 15 minuten gaar. Je kan de Goldies ook bakken in een ovenschotel. Neem een niet al te grote ovenschaal en laat het mengsel ongeveer 3 cm dik. Bak de koeken in 20 min gaar. Let op dat de koekjes niet al te bruin worden! Smullen!

5 gedachten over “Goldies

 1. Wat een super recept. Dankjewel Judith. Vond je de koeken lekker?
  Ben benieuwd of je gisteren nog naar de N.C.V. dag bent geweest?

  1. Dankje Riny! Ik vond ze erg lekker ja 🙂 volgende keer maak ik ze met rijstemeel of gewoon meel, zodat de witte chocolade nog meer naar voren komt. Ik ben op de dag geweest ja, jij ook? Heb allemaal lekkere spulletjes gekocht!

   1. Nee ben niet geweest. Wel vaak zo’n dag meegemaakt. Erg leuk, maar wel ontzettend druk. Voor ons ook een hele reis met O.V. Heb je nog lekkere dingen geproefd? 😉

   2. Nee, deze keer ben ik niet geweest. Erg druk hé? Maar wel erg leuk en informatief. Je moet er wel vroeg bij zijn, anders is alles op. Héérlijk dat je onbezorgd overal kan proeven. ;-). Want alles is glutenvrij. Heb je miss glutenvrij nog gesproken?
    Vond je de boekweitsmaak bij de koeken niet zo lekker? Ik hou er nl niet zo van. Welke verhouding kan ik dan het beste doen voor de koeken?

   3. Nou toen ik aankwam was het niet zo druk meer! Gelukkig 🙂 Heb wat sauzenbroodjes en koekjes geproefd..erg lekker! Meeste ken ik al, maar toch leuk om te zien. Miste wel wat gezelligheid of wat mensen om mee te kletsen.. Adviezen hoekje oid. Maar de smaak van de boekweit vind ik niet vies nee.. In pannenkoeken enzo vind ik hem ook niet zo lekker de smaak!

Geef een reactie