Glutenvrije perziktaart

Perzikenseizoen

Perziken, ik ben er gek op! Van mei t/m augustus is deze prachtig gekleurde vrucht volop te verkrijgen. Ze geven me echt het gevoel van zomer! Een fluweelzachte donkerrode en oranje buitenkant met een heerlijk zoete vulling. Ik gebruik ze in mijn ontbijt, smoothies en taartjes. Wist je dat ze heel goed smaken met een snufje kaneel?

Glutenvrij bladerdeeg van Consenza

Consenza biedt een breed assortiment aan glutenvrij producten aan. Een daarvan is glutenvrij bladerdeeg. Met het Consenza bladerdeeg kan je alle kanten op. Je maakt er eenvoudig hartige en zoete gerechten mee. Maak je wel eens appelflappen of hartige taart? Dit bladerdeeg is ideaal voor deze baksels. Het bladerdeeg bakt zo goed krokant, echt top!Het leek me leuk om eens een zoete taartbodem te maken van het bladerdeeg en maakte daarom een heerlijke perziktaart. Door gebruik te maken van Consenza bladerdeeg maak je deze taart in een handomdraai! De taart is een combinatie van een galette en appelflappen, maar dan met perzik uiteraard.

Het glutenvrije bladerdeeg is te vinden in het vriesvak van de Albert Heijn. Het pak bevat 6 plakjes bladerdeeg. De prijs is € 4,09 per pak. Het bladerdeeg is glutenvrij en koemelkvrij. De hele taart is daarom glutenvrij EN koemelkvrij. Benieuwd welke producten van Consenza je online kan bestellen? Klik dan hier voor de webshop. Dit recept is een samenwerking met Consenza.

Tips:

 • Je kan voor deze taart ook nectarines i.p.v. perziken gebruiken;
 • Wil je deze taart ook nog maken zonder geraffineerde suikers, vervang de 2 el suiker dan door suikervervanger of laat de suiker helemaal weg. De perziken zijn zo zoet van zichzelf, dat de taart zonder de extra suiker ook erg lekker is;
 • Let op dat de randen van de taart niet te donker worden, draai de oven dan eventueel terug naar 150 graden. Bak de taart dan 10 minuten langer;
 • Snijd 1 perzik extra en maak van de 2 blaadjes bladerdeeg die je overhoudt perzikflappen. Recept van appelflappen vind je hier. Je maakt ze op dezelfde manier, maar dan met perziken.

Deel je creatie!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @ikeetvrij of Instagram met @judith_ikeetvrij. Je kunt Consenza taggen op instagram via @consenzaglutenvrij.

Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 35 minuten

Keukenbenodigdheden:

 • Langwerpige bakvorm met losse bodem 32 x 11 cm
 • Mengkom

Ingrediënten:

 • 4 plakjes glutenvrij bladerdeeg van Consenza
 • 3 perziken of nectarines
 • 4 tl kristalsuiker
 • 1 tl kaneel
 • 1 el amandelschaafsel
 • Boter om de vorm mee in te vetten

Aan de slag:

 1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien;
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden;
 3. Snijd de perziken in plakjes. Doe ze in een kom. Voeg 2 tl suiker en een ½ tl kaneel. Roer door en laat even staan;
 4. Rol het bladerdeeg wat uit. Vet de bakvorm in en verdeel de plakjes over de vorm;
 5. Meng 2 tl suiker met een ½ tl kaneel en verdeel over de bodem van de taart. Houd eventueel wat een klein beetje achter om ook op de randjes te doen;
 6. Leg de schijfjes perzik dakpansgewijs in 2 rijen over de bodem;
 7. Duw daarna de bladerdeeg zijkanten iets naar binnen. Verdeel wat suiker over de randjes;
 8. Verdeel het amandelschaafsel over de perziken;
 9. Bak de taart in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

4 gedachten over “Glutenvrije perziktaart

Geef een reactie