Basilicumsoep met curryroom en zalm

Veel kant en klare soepen bevatten gluten (gerstemoutextract). Soep zelf maken is echt super simpel en natuurlijk veel gezonder. Zelf maak ik vaak een simpele courgettesoep of uiensoep. Dit maak ik dan vaak om een soort van balansdagje te houden. Dan eet ik uiteraard weer veel te veel stokbrood met smeersels en boters, maar dat mag de pret van mijn ‘balansdag’ niet drukken.

foto (12)

Ah fijn, om een lang verhaal kort te houden, ik houd van soep en kwam dit recept tegen. Een heel voedzaam soepje doordat er aardappels in verwerkt zijn. De combinatie van basilicum, curry en zalm klinkt vreemd, maar is heerlijk! Hoeveelheden heb ik zo aangepast, totdat ik hem perfecto vind.. hopelijk jullie ook!

Dit heb je nodig voor 4 kommen soep:

 • 3 bosuitjes
 • 2 aardappels (geschild en in blokjes)
 • 700 ml kippenbouillon (blokje of uit een pot. LET OP: niet alle bouillonblokjes zijn glutenvrij)
 • 2 eetlepels groene pesto
 • 2 volle eetlepels gehakte basilicum (verse, want de basilicum maakt toch wel het soepje)
 • 2 theelepels currypasta (ik gebruik Conimex groene curry)
 • 150 ml creme fraiche
 • 100 gram gerookte zalm in reepjes. Dit zijn ongeveer 4 volle eetlepels. Dus 1 eetlepel per kom (vaak heb je pakjes zalm die al in reepjes zijn gesneden, wel zo makkelijk!)
 • Soeppan en een staafmixer

Aan de slag:

 1. Snijd de bosuitjes in ringetjes en fruit deze in een soeppan. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze 3 minuten mee.
 2. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten koken.
 3. Voeg de basilicum en de groene pesto toe;
 4. Pureer de soep met een staafmixer. Laat het geheel nog een paar minuten op laag vuur doorpruttelen.
 5. Roer in een bakje de creme fraiche en de curry door elkaar.
 6. Verdeel nu de soep over 4 kommen en schep de creme fraiche op de soep.
 7. Verdeel de zalm over de kommen. Eet smakelijk!!

2 gedachten over “Basilicumsoep met curryroom en zalm

 1. Hoi,

  Welk stokbrood gebruik jij? Ik ben zo’n broodeter en ik kan maar geen lekkere vervanging vinden! Allemaal droog en hard.

  Groetjes,

  Gertrude

  1. Hai,

   Ja klopt veel is erg droog. Ik vind de broodjes van Liv Well erg lekker! Verkopen ze bij de Albert Heijn. Bij de Deen verkopen ze ook hele lekkere pistoletjes. Bedoel je echt om in stukjes te snijden met kruidenboter of om zo te eten (Dan vind ik de bollen van Genius ook echt goed)? De stokbroden van Schar vind ik ook wel goed te eten. Maar mijn favoriet zijn toch wel de Liv well ciabattas. Onder het kopje brood heb ik een paar van mijn tips staan.

   Groetjes Judith

Geef een reactie