Wafels

foto 3 (7)
Glutenvrije wafels

Harina P.A.N. heeft nu ook glutenvrij meel (let op het logo op het pak). Je kunt er vele gerechten mee maken en ik heb gekozen voor de wafels. Ik heb 2 pakken, dus er zullen nog veel meer recepten volgen! Ik heb wel eens eerder wafels gemaakt met speciaal glutenvrij wafelmeel, maar dit smaakte echt zo veel beter. Er gaat weinig suiker in, dus ze zijn ook nog eens gezond. Echt heerlijk om met aardbeien te eten als ontbijt . Ook lekker met nuttela.. yummy!! Benodigdheden voor ongeveer 6 wafels:

  • 1,5 beker P.A.N. meel (Snel te koop bij Albert Heijn)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 1 theelepel zout
  • 100-200 ml melk – ik gebruik meestal chocolademelk
  • wafelijzer
foto 2 (5)
Harina P.A.N. meel maakt de wafel lekker hartig

Mix het meel, vanillesuiker, suiker  en het zout door elkaar. Klop hier de eieren en de gesmolten boter door. Voeg nu de melk toe tot het beslag vloeibaar wordt. Het beslag moet wel een beetje dikkig blijven. Wel echt wat dikker dan cakebeslag. Het kan dus zijn dat je niet alle melk nodig hebt. Doe nu het beslag in de wafelijzer en laat ze in ongeveer 10 min lichtbruin worden. Eet smakelijk!!

Geef een reactie