Boekweitpizza

Boekweitpizza

Veel mensen vragen aan me of het niet ontzettend lastig is een glutenintolerantie.. Nou nee absoluut niet. Maar, het enige wat ik toch wel echt mis is een lekkere pizza! Natuurlijk zijn er glutenvrije pizzabodems, maar ik was al een tijd benieuwd naar boekweitmeelbodems. Dus die heb ik gemaakt.. En wat is dat makkelijk zeg! Ingrediënten voor 2 pizza’s:

  • 80 gram Boekweitmeel (o.a. te koop bij De Tuinen/Zaailing Leiden)
  • 160 ml Water
  • Toppings
  • Koekenpan
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix het water en het meel tot je een vloeibaar beslag hebt. Doe een klein beetje olie in de koekenpan en bak hier de pizzabodems in. Niet te dik, want dan worden ze niet lekker knapperig. Leg ze na het bakken op een rooster.
  3. Doe nu toppings naar keuze op de bodem. Ik smeer ze in met groene pesto en doe daar ui, tonijn, tomaat, paprika en mozzarella op. 
  4. Nu nog 15 minuten in de oven op een rooster en klaar!

Geef een reactie