Het Alternatief

In Voorhout en Hillegom zit het restaurant Het Alternatief. Een tijdje geleden heb ik met collega’s gegeten bij Het Alternatief in Voorhout. Het was een doordeweekse zonnige dag, dus we zaten goed op het terras. Het is een redelijk groot restaurant met een mooi terras. Ook deze doordeweekse avond zaten er aardig wat mensen, dus dat is altijd een goed teken!

Wat heb ik gegeten:

Na een aantal wijntjes leek het ons wel lekker om een stokbroodje te eten. Helaas was het glutenvrije brood niet op voorraad. Dat is natuurlijk altijd balen, maar ze kunnen het in ieder geval wel aanbieden (even bellen van tevoren). Het hoofdgerecht en het nagerecht maakte dat weer dubbel en dwars goed.

Als hoofdgerecht heb ik een heerlijke kalfstournedos gegeten. De rode wijn saus werd uiteraard speciaal glutenvrij bereid. Echt een aanrader! Daarna heb ik gekozen voor een crème brulee. Geen verassing, maar ik ben echt zo gek op crème brulee. Deze was ook oprecht goed! Nu denk je misschien: ‘is een crème brulee niet altijd glutenvrij?’ Nee! Ik heb al vaak genoeg gehad, dat een crème brulee niet glutenvrij was in een restaurant. Raar maar waar. Deze crème brulee was dat in ieder geval wel en dus een topper. Het gebrande laagje was heerlijk knapperig en de portie was net goed. Naar mijn mening hoeft er niet perse ijs en slagroom bij, maar dat is natuurlijk niet iets om over te klagen. Al met al voor een glutenvrij diner kan je prima naar Het Alternatief gaan. Ik zou voor de zekerheid wel even aangeven van tevoren dat je een glutenvrij broodje vooraf wilt.

Nu snel een keer langsgaan voor een lunch!

Klik hier voor de dinerkaart: Dinerkaart

IMG_7843
Ben je een vleeseter? Ga dan zeker voor de tournedos!
IMG_7845
Altijd een feestje crème brulee

Het Alternatief Voorhout 
Herenstraat 62
2215 KJ Voorhout
Het Alternatief Hillegom
Hoofdstraat 29
2181 EA Hillegom

Geef een reactie