Site pictogram Ikeetvrij

Vegetarische hartige lunchtaartjes – glutenvrij

Een vegetarische hartige taart vol van smaak!

Een heerlijk hartig taartje dit keer zonder vlees of vis. Deze vegetarische hartige taart zit boordevol groentes. Je kunt dit taartje warm of koud eten, beide is zo ontzettend smaakvol! Wil je naast een vegetarische taart een koemelkvrije taart? Dat kan! Vervang de Griekse yoghurt en room door plantaardige room en vervang de kaas door vegan kaas of geitenkaas. Dit recept is een samenwerking met Koopmans. 

Bakken zonder tarwe

Al jaren bak ik glutenvrij (tarwevrij). De afgelopen jaren is het aanbod van glutenvrije melen steeds groter geworden. Dat is zo fijn! Koopmans heeft een nieuw glutenvrij meel op de markt gebracht. Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel en Boekweitmeel ken je waarschijnlijk al en daar heeft Koopmans nu Bananenmeel aan toegevoegd.

De 3 Koopmans basismelen die nu te verkrijgen zijn:

De ‘Koopmans, bakken zonder tarwe basismelen’ zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn in het glutenvrije schap en bij de Plus en Jumbo in het bakschap. Ga voor meer glutenvrije recepten naar Koopmans.com/recepten/bakken-zonder-tarwe.

Koopmans Boekweitmeel: glutenvrij, biologisch en een bron van vezels

Ik maak vaak gebruik van boekweitmeel. Boekweitmeel is ideaal voor het maken van (hartige) taartbodems. Voor deze hartige taart maakte ik gebruik van Koopmans Boekweitmeel. Koopmans Boekweitmeel is een goed biologisch alternatief voor tarwe. Je maakt met gemak glutenvrije pannenkoeken, taart of koekjes. Boekweit is voedzaam, van nature een bron van vezels en geeft recepten een heerlijke specifieke en krachtige smaak.

Porties: 4 personen
Tip: het recept is voor 2 kleine hartige taartjes of 1 grote taart
Bereidingstijd: 30 min. voorbereiding + 35 min bakken

Keukenbenodigdheden:

Ingrediënten:

Glutenvrije bodem

Vulling

Aan de slag:

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden (ovenstand: boven- en onderwarmte). Bij een elektrische oven is dit 10-15 graden hoger;

Bodem:

Vulling:

Deel je creatie!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @ikeetvrij of Instagram met @judith_ikeetvrij

Mobiele versie afsluiten