Site pictogram Ikeetvrij

Verrukkelijke karamel ijskoffie

Ik ben gek op ijskoffie! En vooral op karamel ijskoffie. Wist je dat je super makkelijk zelf ijskoffie maakt? Voor deze verrukkelijke ijskoffie gebruikte ik het ijs van Professor Grunschnabel.

Wie is Professor Grunschnabel?

Professor Grunschnabel is de ontdekker en uitvinder van het ijsmerk. Deze flamboyante avonturier reist al jarenlang de wereld rond en komt tijdens zijn reizen steeds weer nieuwe bijzondere ingrediënten tegen. Zo zijn er inmiddels meer dan 20 bijzondere ijssmaken ontstaan, met inspiratie van over de hele wereld.

Al het ijs van Professor Grunschnabel is 100% plantaardig en bevat dus geen dierlijke producten zoals bijvoorbeeld koemelk. In plaats daarvan wordt kokosmelk in de creamy smaken gebruikt en vers fruit in de fruity smaken. Het ijs is vrij is van lactose, gluten, soja- en melkproducten. En ze hebben behoorlijk wat smaken! Die wil je zeker proeven!

Mijn favoriete smaken zijn Caramel Ocean, Indian Winter en Banana Bahiana. Wat een leuke namen! Naast de leuke namen en kleurrijke potjes is het ijs ook nog eens ontzettend lekker. Het ijs is romig en de kokos geeft het ijs een heerlijke smaak.

Hoe fijn is het dat m’n dochter met haar koemelkallergie zoveel verschillende soorten ijs kan eten. En niet te vergeten dat al het ijs glutenvrij is!

Waar verkrijgbaar?

Professor Grunschnabel ijs is verkrijgbaar bij o.a.:

Bekijk hier waar het ijs bij jou in de buurt verkrijgbaar is: https://grunschnabel.com/storelocatorpage.php

Voor deze leuke en lekkere samenwerking ging ik aan de slag met de smaak Caramel Ocean en maakte een vliegensvlugge ijskoffie.

Wat heb je nodig:

Aan de slag:

  1. Zet een kopje koffie;
  2. Doe 2 bolletjes ijs in een kopje/glas;
  3. Schenk de koffie over het ijs en roer goed door;
  4. Maak af met slagroom, kaneel, chocolade drops, stukjes amande en karamelsaus;
  5. Je kan ook ijsklontjes toevoegen en het geheel in de blender doen!

Probeer eens een bolletje ijs op een warme brownie. Zo lekker!

Mobiele versie afsluiten