Site pictogram Ikeetvrij

Glutenvrije cinnamon rolls / kaneelbroodjes

Deze kaneelbroodjes leken me altijd een no go en niet mogelijk om lekker glutenvrij te maken. Nou deze broodjes zijn dus eigenlijk heel makkelijk. Ik had nog een witte broodmix dus heb die gebruikt. Ik brand m’n vingers niet aan zelf brood bakken, en waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

Je maakt ze uiteraard ook heel makkelijk melkvrij. Vervang het laagje roomboter door plantaardige boter. Vervang de eetlepels melk van de topping door sojamelk.

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @ikeetvrij of Instagram met @judith_ikeetvrij

Wat heb je nodig:

Topping:

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven op 180 graden;
 2. Maak het witte brood zoals op de verpakking. Maak een bol en laat het brood rijzen zoals op de verpakking staat;
 3. Rol daarna het brood uit tot ongeveer 40 cm x 30 cm. Verdeel wat olie over de werkblad. Het brood plakt dan niet vast (zie onderaan in foto’s uitgelegd)
 4. Maak de roomboter zacht in de magnetron, niet helemaal vloeibaar. Smeer het brood aan 1 kant in met de boter;
 5. Meng de lichtbruine suiker met het kaneel en verdeel dit over de boter;
 6. Rol daarna het brood op vanaf de lange kant;
 7. Snijd de zijkanten van het brood af, zodat het mooi recht is;
 8. Snijd het brood in 10 – 12 stukken, ligt eraan hoe dik je de broodjes wilt hebben. In een ronde vorm passen ook 6/7 dikke broodjes (zien onderaan). Druk ze na het snijden wat plat;
 9. Verdeel de broodjes, op hun kant, in een bakvorm;
 10. Laat de broodjes nog 20 minuten rijzen;
 11. Bak daarna de broodjes in 30 minuten lichtbruin;
 12. Maak de topping: meng de ingrediënten en giet daarna over de iets afgekoelde broodjes. Is de topping te dun, voeg dan meer poedersuiker toe. Bewaar wat saus voor later ;).
 13. Eet je de broodjes een dag later: verwarm ze 20 sec in de magnetron 800 watt en doe hetzelfde bij de saus.

* gebruik je het broodmix van de happybakers. Op de verpakking staat 100 gram water per 100 gram, dus 500 gram water voor het hele pak. Ik heb echter 400 ML gebruikt en ook maar 60 ml olijfolie.

Mobiele versie afsluiten