Site pictogram Ikeetvrij

Risotto met chorizo en kip

Dit gerecht maak ik al jaren. Zo veel lekkere (en mijn favoriete) smaken in 1 gerecht. Een smeuïge risotto met stukjes hard gebakken chorizo en parmezaanse kaas, de perfecte combinatie. Dit is het eerste gerecht dat ik maakte voor mijn vriend en dat deed het hem hoor ;).

Benodigdheden voor 4 personen:

Aan de slag:

  1. Begin met het snijden van de ingrediënten. Snijd de kip en chorizo in blokjes. Pers het knoflookteentje uit en snijd de paprika en ui in kleine stukjes. Snijd de cherrytomaatjes doormidden;
  2. Laat bouillonblokje oplossen in 750 ml water;
  3. Bak de kip in de olie en kruid met wat zout en peper, tot dat deze bruin kleurt;
  4. Voeg de helft van de chorizo, alle paprika en de ui toe en bak deze een paar minuten mee. De andere helft van de chorizo bak je in een andere pan en houdt dit apart;
  5. Voeg nu de risottorijst toe en bak dit 1 minuut mee;
  6. Voeg nu beetje bij beetje de wijn toe. De rijst mag niet droog te komen staan, voeg dan weer wat wijn toe. Blijf wel roeren!
  7. Als de wijn op is, blijf dan de bouillon toevoegen totdat de risotto gaar is (de rijst is goed als deze niet meer hard is en lekker smeuig). Heb je geen bouillion meer en is de risotto nog niet gaar of te droog, voeg dan gewoon wat water toe.
  8. Voeg nu apart gebakken chorizo en de cherrytomaatjes toe en laat dit nog 2 minuten doorgaren;
  9. Om het gerecht extra smeuïg te maken kan je 100 gram belegen kaas of parmezaanse kaas door de risotto roeren. Ik houd er van!
Mobiele versie afsluiten