Site pictogram Ikeetvrij

Glutenvrije karamel-banaan tarte tatin

foto 5 (5)
Ook erg lekker met een bolletje ijs!

Tarte Tatin is 1 van mijn vaste recepten. Ik maak deze dan vaak met appel en glutenvrij bladerdeeg. Simpel, super lekker en hij lukt (bijna) altijd. Dit recept overtreft toch wel de simpele appel tarte tatin. Net zo simpel, maar de combinatie van banaan en karamel is echt om je vingers bij af te likken!! Wat ik ook zo lekker vind aan deze variant van de tarte tatin, is dat de bodem zo lekker luchtig is. Kleine opmerking: Je kan de calorieën wel net zo goed meteen op je heupen plakken, maar dat heb ik er dubbel en dwars voor over! Ik heb jullie dus gewaarschuwd he!

Benodigdheden:

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Halveer de bananen.
  3. Maak als eerst de karamel door 100 gram roomboter en 150 gram suiker te smelten in een pannetje. LET OP: Doe dit op een laag vuurtje, zodat het niet aanbrandt. Laat het even doorpruttelen tot alles vloeibaar en stroperig is. Voeg wat kaneel toe.(De karamel wordt niet altijd stroperig, maar schrik dan niet, dit doet niets af aan de smaak).
  4. Giet de karamel in een vierkante ovenschool en leg de bananen in de karamel. Leg de bananen met het snijvlak naar beneden, dit ziet er wel het mooiste uit. Het oog wilt ook wat he!
  5. Maak nu het cakebeslag door de gesmolten boter te mixen met de 150 gram suiker,  vanillesuiker en het snufje zout.
  6. Voeg de eieren bij het beslag per 2 en mix op een hoge snelheid een paar minuten door.
  7. Voeg als laatst het meel toe en mix die nog 1 minuut. Het beslag wordt vrij plakkerig!
  8. Giet het beslag over de bananen en bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Laat de cake na het bakken ongeveer 20 minuten afkoelen en draai deze dan om.
Heerlijk die dikke luchtige bodem
Mobiele versie afsluiten