Site pictogram Ikeetvrij

Glutenvrije en vegan chocolade hazelnotentaart

Een no bake vegan en glutenvrije taart

Ik ben fan van no bake taarten. Je hebt dus geen oven nodig om deze taart te maken. Ideaal toch! De bodem is zo gemaakt en de vulling is nog sneller klaar! De no bake bodem maak je met zachte medjoul dadels en hazelnoten. De voedzame bodem is een ware smaakexplosie! Je kan de hazelnoot vervangen door elke noot waar je van houdt. De combinatie van hazelnoot en chocolade is mijn favoriete combinatie!

De chocoladevulling maakte ik van pure chocolade en gecondenseerde kokosmelk. Gecondenseerde melk is ingedikte melk met suiker. De gecondenseerde heeft geen hele aanwezige kokosmaak, dus die proef je niet terug in de taart. Je kan ook normale dikke kokosmelk gebruiken in dit recept. Door het gebruik van pure chocolade en gecondenseerde kokosmelk is deze taart koemelkvrij.

Bewaar je taart wel koel, anders kan de bodem erg zacht worden. Ik gebruikte de producten van De Notenshop in deze taart. Op hun website vind je nog meer inspiratie van mij, klik hier voor mijn recepten.

Deel je creatie!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @ikeetvrij of Instagram met @judith_ikeetvrij

Porties: 10 personen
Baktijd: 20 minuten bereiding en 3 uur uitharden

Keukenbenodigheden:

Ingrediënten:

Bodem:

Vulling:

Aan de slag:

  1. Vermaal de dadels en hazelnoten in een keukenmachine. Voeg de overige ingredienten voor de bodem toe en vermaal mee;
  2. Vet de taarvorm in en verdeel het dadelmengsel over de bodem en zijkanten. De zijkanten worden moeten ongeveer 5 cm hoog zijn. Met de achterkant van een eetlepel smeer je de bodem en randen mooi glad. Zet de taartvorm daarna in de koelkast;
  3. Smelt de chocolade au-bain marie. Voeg de gecondenseerde kokosmelk toe en roer door;
  4. Giet de chocolade op de bodem en laat de taart minimaal 3 uur uitharden;
  5. Haal de taart 15 min voor het serveren uit de koelkast en maak af met stukjes hazelnoot en/of stukjes pure chocolade.
Mobiele versie afsluiten