Site pictogram Ikeetvrij

Voorgerecht: gamba cocktail met avocado en mango (glutenvrij)

Glutenvrij kerstmenu

December is toch wel de ‘lekkerste’ maand van het jaar. Een maand vol dagen waarbij je de leukste recepten kan maken en de lekkerste gerechten kan eten. Ik houd van deze maand! En dan natuurlijk vooral van de kerst. Ik vind het heerlijk om de lekkerste en leukste glutenvrije gerechten op tafel te toveren. Ik heb dit jaar een heerlijk kerstmenu samengesteld, te beginnen met een het ultieme voorgerecht. Een garnalencocktail, maar dan net even anders!

Producten van EAT ME

Ik stelde in samenwerking met EAT ME een heerlijk 3 gangen glutenvrij kerstmenu samen:

De producten van EAT ME ken je vast wel. Mango, avocado, granaatappels, asperges, passievrucht en nog veel meer. Je herkent ze aan de paarse sticker. Alle producten van EAT ME worden zo geleverd dat ze direct eetbaar en rijp zijn.  Want wil wilt er nou een te harde onrijpe avocado of mango? Ik wil meteen kunnen genieten van vers lekker fruit en kies daarom voor ‘Ready to Eat’ avocado’s en mango’s van EAT ME. In veel van mijn recepten met groente en fruit zie je het daarom terugkomen.

Hoog bovenaan bij EAT ME staat: duurzaamheid. Wat ze verkopen wordt verantwoord geproduceerd en ook verantwoord vervoerd. Daarom werken ze nauw samen met hun telers. Zoals we jou inspireren met hun exotische assortiment, zo inspireren ze hun telers om steeds duurzamer te produceren. Ze blijven zelf continu innoveren om duurzamer te verpakken en te vervoeren. Hoe mooi is dat! Je kunt de producten van EAT ME krijgen bij onder andere COOP, Deen, de Plus of de Vomar. Hier vind je alle verkooppunten:  https://www.eatme.eu/nl/verkooppunten.

Net even anders!

Deze garnalencocktail is net even anders dan je gewend bent. Ik ben zelf meer fan van gamba’s dan kleine garnalen. Daarom maakte ik dit voorgerecht met lekkere grote gamba’s. En wat past er goed bij gamba’s? Avocado en mango van EAT ME. Dat is zo’n lekkere combinatie! Maak de salade af met cocktailsaus en sesamzaadjes en je hebt een verassend lekker voorgerecht.

Ben je ook groot fan van avocado? Bekijk ook eens naar deze creamy avocadotaart of vegan avocado pancakes, welke ik maakte met de avocado’s van EAT ME.

Porties: 4 personen
Totale tijd: 20 minuten

Keukenbenodigdheden:

Ingrediënten:

Aan de slag:

  1. Schil de mango en snijd deze in blokjes;
  2. Snijd de avocado doormidden, lepel hem uit en snijd in blokjes;
  3. Snijd de cherrytomaatjes in 4 partjes;
  4. Doe de rucola, mango, avocado en cherrytomaatjes in een kom en meng door elkaar;
  5. Verdeel dit over de bakjes;
  6. Verdeel de gamba’s over de salade, 3 per glaasje;
  7. Maak af met cocktailsaus en zwarte sesamzaadjes.

Cocktailsaus:

Meng alle ingrediënten en maak een egale saus.

Mobiele versie afsluiten