Review producten Bakker Leo Glutenvrij

Wie glutenvrij eet, weet dat het altijd een zoektocht is naar goed glutenvrij brood. Dit keer testte ik de producten van Bakker Leo Glutenvrij.

Over bakker Leo


De geur van vers, knapperig brood uit de oven, heerlijk! Herkenbaar? Wel als je jouw glutenvrije brood bestelt bij Bakker Leo Glutenvrij, die vindt dat íedereen lekker brood moet kunnen eten.Naast traditionele bakkerijen in Almelo, is Bakker Leo in 2015 begonnen met het ontwikkelen van gezonde, glutenvrije broden onder de naam Bakker Leo Glutenvrij in een nieuwe bakkerij. Broden die minstens zo lekker smaken als een reguliere boterham!

Het assortiment is reuze

Het assortiment van Bakker Leo Glutenvrij is enorm! Ik heb onderstaande getest en laat jullie weten wat ik er van vind:
– Vanille muffins
– Eierkoeken
– Bollen: meerzaden, wit, bruin, tijger en krentenbollen
– Broden: bruin, zonnebloempit, donker meergranen vitaal, meerzaden, vruchten
– Stokbroden om af te bakken

Vanille muffins 4 stuks – € 3,08

Ik ben een zoetekauw, dus een glutenvrije muffin is zeker aan mij besteed! De vanille muffins zijn per 4 verpakt. Wat meteen opvalt is dat de muffins goed groot zijn. De muffins zijn zacht en niet droog, wat nog wel eens het geval kan zijn bij een glutenvrije muffin. En 77 cent per glutenvrije muffins is eigenlijk wel een hele goede deal vind je niet! Houd je meer van chocolade? De muffins zijn er ook in chocolade variant!

Eierkoeken 4 stuks € 3,49

Ik bak eierkoeken wel eens zelf, maar die komen niet zo dicht in de buurt van de ‘normale’ eierkoeken zoals deze dat doen. Je gaat bijna twijfelen of ze wel glutenvrij zijn. Net als de muffins zijn de eierkoeken groot van formaat. Helemaal top voor onderweg. Ik heb altijd glutenvrije snacks bij me, en deze waren maar al te handig om mee te nemen naar mijn dagje Efteling. Ook de ‘wel gluten eters’ vonden ze erg lekker!

Bollen 4 stuks – prijs varieert tussen € 3,25 en € 3,59

De witte en bruine bollen zijn ook nog eens lactosevrij. Er is keuze uit 5 soorten bollen: wit, bruin, tijger, meerzaden en krentenbollen. Wat me ook hier weer opvalt is de grote van de bollen. Het zijn grote bollen. De bollen hoef je niet af te bakken en kan je zo eten. Ze zijn zacht en helemaal niet droog. Zelfs na het ontdooien kan je de bollen meteen eten zonder op te moeten piepen.

De witte bollen en tijgerbollen zijn ideaal als hamburgerbroodje. Of een broodje kroket! Wat kan ik daar van genieten. Een zacht broodje met een kroket erop. Op de foto op bruin, omdat ik alle witte bollen al zo snel op had!

De meergranen bollen bevatten glutenvrije zaden zoals gierst, lijnzaad en zonnebloempitten. Dit maakt het een voedzaam, stevig en goed gevuld bolletje. De bollen lenen zich ook uitstekend voor tosti’s. Ik eet vaak een tosti van een bolletje en de meergranen bollen zijn uitstekend. Niet elk glutenvrij brood is geschikt om tosti’s mee te maken, maar dit brood kan je toevoegen aan je tosti lijst ;).

Krentenbollen 4 stuks – € 3,59

Ik ben altijd gek geweest op krentenbollen. Lekker met een beetje roomboter en kaas. De krentenbollen zijn rijk gevuld met krenten en rozijnen. Ideaal om ook gewoon zo te eten zonder beleg. Ik ga natuurlijk voor de kaas! De krentenbollen zijn zacht en luchtig. Ik heb de krentenbollen in de ochtend gesmeerd en aan het einde van de dag waren ze nog steeds heerlijk zacht en vers.

Broden 350 & 400 gram – prijs varieert tussen € 3,08 en € 3,99

Al de broden zijn ook nog eens lactosevrij. Er is keuze uit 6 soorten broden: wit, bruin, vruchten, meerzaden, donker meergranen vitaal en zonnebloempitten. De broden smaken als vers van de pers. Alle broden zijn zacht, vers en niet droog. Ik vind ze oprecht erg lekker. De broden zijn goed in te vriezen. Het liefst eet ik mijn brood zo vers mogelijk, dus ik heb dit brood meteen ingevroren. De sneetjes brood zijn uitstekend zo te eten. Je hoeft ze niet eerst te roosteren om ze te kunnen eten. En dat is nogal eens het geval bij glutenvrij brood. En waar ik soms heel veel zin in heb, is een sneetje brood met gewoon simpel gekleurde hagelslag, vlokken of pindakaas. Ik eet het niet vaak. En het was heel lang geleden dat ik dat met vers lekker glutenvrij brood heb kunnen eten.

Op bovenstaande foto zie je het meergranen vitaal brood. Een voedzaam, vezelrijk glutenvrij brood, met quinoa en sorghummeel. Dit brood heeft bijna het dubbele aan vezels vergeleken met het meergranenbrood.

Hierboven zie je een club sandwich gemaakt met het meerzadenbrood. Het meerzadenbrood bevat zonnebloempitten en lijnzaad. Omdat de snijtjes goed groot zijn, is dit brood ideaal voor een club sandwich. Mijn favoriete lunch! En hier onder het zonnebloempitbrood. De zonnebloemenpitten geven een lekkere smaak aan het brood. En ook dit brood kan je zo eten zonder te roosteren!

Net als de krentenbollen vind ik het het vruchtenbrood ook echt smaakvol. Dit brood is iets droger dan de andere broden, maar dat maken de krenten en rozijnen weer goed. Het brood zit er namelijk vol mee. Wist je dat vruchtenbrood ideaal is voor wentelteefjes!

Stokbroden afbak, 2 stuks – € 2,99

Dit stokbrood is wel 1 van het betere glutenvrij stokbrood dat ik geproefd heb. De stokbroden zijn om af te bakken. Ideaal bij de barbecue of salade.

Ook leuk om te weten

Bakker Leo verkoopt ook duurzaamheidspakketten. Het pakket is € 25 met producten van een waarde van minimaal € 30. En ze verkopen ook proefpakketten voor € 15. Laat je verassen door het duurzaamheids pakket om maak kennis met Bakker Leo door een proefpakket. Beide zijn er ook in de lactosevrije variant.

Conclusie

Ik vind de producten heerlijk. Bakker Leo is er goed in geslaagd om glutenvrij brood en lekkernijen heerlijk vers te laten smaken! Het assortiment is ruim. Je hebt keuze uit veel verschillende bollen en broden en dat is fijn. De broden en bollen blijven ook nog eens lang zacht en vers. Daarnaast kan je de muffins, bollen en broden prima invriezen! De kwaliteit blijft hetzelfde. En wat ik ook een pluspunt vind, dat zijn de prijzen. Glutenvrije producten zijn vaak een stuk hoger dan normale producten, maar de prijzen van Bakker Leo liggen relatief laag t.o.v. andere. Zoals ik al zei 77 cent voor een glutenvrije muffin is niet veel! Ik raad de producten 100% zeker aan en zou ze zo nog een keer bestellen!

100% glutenvrij

En wat belangrijk is: Van de grondstoffen in het veld, tot het transport en de aankomst in de bakkerij: Bakker Leo Glutenvrij garandeert een glutenvrije keten. De glutenvrije broden worden gebakken in een gecertificeerde glutenvrije bakkerij die voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen en –standaarden.

Verzendkosten

Voor bestellingen met een waarde vanaf €25,- is de verzending gratis. Voor andere bestellingen vragen gelden de volgende bijdrage aan de verzendkosten:

  • Bestelwaarde tot € 15,- €4,95 verzendkosten
  • Bestelwaarde van €15,- tot €25 – €2,50 verzendkosten

Geef een reactie