Review Cool Cucumber en Zesty Lemon van de The Body Shop

Dit keer geen recept of review van een glutenvrij product, maar een review van super lekkere smeersels met citroen en komkommer. De Bodyshop verwelkomt twee nieuwe Special Editions: Cool Cucumber en Zesty Lemon.

Twee intens verfrissende bad- en bodycollecties dankzij het sap van kromme komkommers en extract van bobbelige citroenen. De kromme komkommers en bobbelige citroenen hebben de ‘verkeerde’ vorm en worden daarom niet verkocht voor consumptie. Hoe gaaf is dat! Dus de komkommers en worden niet weggegooid, maar gebruikt voor de crèmes. Kijk, helemaal top om voedselverspilling tegen te gaan!

Als fan van de The Body Shop mocht ik de producten uittesten. Wat meteen opvalt is de vrolijke zomerse verpakking van de producten. Lees hieronder wat ik van de producten vind! Ik heb de volgende producten getest:

Cool Cucumber
Shower gel
Body yogurt
Softening body butter
Hand creme

Zesty Lemon
Shower gel
Body yogurt
Exfoliating gel body scrub

Cool Cucumber Shower gel 250 ml – € 7
Deze showergel geeft een kickstart aan je dag! De showergel bestaat niet alleen uit komkommer, maar heeft een lichte touch van mint. De combinatie van komkommer en mint ruikt verrukkelijk. Deze fris ruikende showergel is ideaal voor zowel mannen als vrouwen. Wij zijn er allemaal fan van in huis! De crème schuimt goed op en je blijft hem nog licht ruiken na het afdrogen. Heerlijk.

Cool Cucumber Softening body butter 200 ml – € 16
Ik vind de body butters van de Body Shop altijd al erg fijn. De geur van mint komt je meteen tegemoet. Het zijn een goede rijke creme en ideaal voor de zomer, bijvoorbeeld na een zonnige dag op het strand. De crème smeert goed in en ook deze crème geeft meteen een verkoelend effect. Mijn huid heeft meteen een zijdezacht gevoel! De komkommer geur doet me zo aan vroeger denken. Ik had vroeger een komkommer crème, die ik al jaren niet meer ergens ben tegengekomen. Oude tijden herleven.

Cool Cucumber Body yogurt 200 ml – € 10
Hoe leuk klinkt body yoghurt? Ik heb nog niet eerder van gehoord. De crème is dunner structuur dan de butter. De crème heeft ook echt de substantie van yoghurt. Een lichte en wat nattige crème die goed insmeert. De crème geeft daarom meteen een verkoelend effect. Cool as cucumber word je zeker met deze crème. Ik vind het echt een heerlijke geur! De creme bevat ook shea butter en amandel olie.

Cool Cucumber hand creme 30 ml – € 5,5
Net als de body butters, ben ik ook fan van de handcreme van de Bodyshop. In elke tas slingert wel een andere handcreme rond. En vooral in deze tijd van het vele handen wassen kan je niet zonder handcreme! De geur is heerlijk en je handen voelen meteen zacht aan. De creme is niet vettig en trekt meteen goed in. Ideaal.

Zesty Lemon Shower gel 250 ml – € 7
Ook deze shower gel schuimt super goed op. De citroen geur is iets intenser dan de komkommer geur. Maar net zoveel als ik gek ben op citroen in mijn baksels, vind ik dit ook een top idee! Wat een lekker frisse geur. De showergel voelt heerlijk verkwikkend aan op je huid en heeft een zonnige, pittig frisse geur. 

Body yogurt 200 ml – € 10
Net als de Cool Cucumber heeft de Zesty Lemon lijn ook een body yoghurt. De creme smeert goed uit en trekt ook snel in. De creme geeft een lekkere zomerse geur aan je huid. Je krijgt er een goed fris en schoon gevoel van door de citroengeur.

Exfoliating gel body scrub 250 ml – € 18
Houd jij ook zo van scrubben? Ik heb verschillende scrubs in de kast staan. Ik vind het een heerlijk gevoel om een glad gescrubd huidje te hebben. De body scrub verwijdert dode huidcellen op milde wijze en maakt je huid weer heerlijk glad en zacht. De scrub heeft een licht korrelig gelachtige structuur. Je hebt wel eens veels te grove scrubs, maar deze is dat absoluut niet. De scrub bevat biologische suiker en citroenschil extract. Ik vind het een goede aanvulling op de was en smeer routine. Eerst lekker scrubben, wassen en dan insmeren met een rijke bodybutter en handcreme. Je eigen home spa!

Zoals jullie waarschijnlijk wel zullen raden, ik ben fan van deze lijnen. Ze zijn lekker fris en zomers. De crèmes smeren goed in en geven je huid een zijdezacht gevoel en zomerse geur. Beide creme ruiken zo lekker, dat je er bijna een hapje van zou nemen! (Niet doen hoor). Hoe lekker in de Cool Cucumber ook vind, de Zesty Lemon vind ik nog lekkerder! Ik houd van de pittig frisse geur en is goed te combineren met mijn parfums.

Geef een reactie