Site pictogram Ikeetvrij

Glutenvrije cheesecake met witte chocolade en gekarameliseerde pecannoten

Mijn guilty pleasure is cheesecake! Je mag mij echt wakker maken voor cheesecake. En dan wel met monchou/roomkaas en suiker, sorry even geen gezonde versie! Voeg daar ook nog eens witte chocolade, pecannoten en karamel aan toe en je hebt een ware cheesecake droom.. dit is zo lekker! Heel veel plezier met bakken, en opeten!

Wil je een grote cheesecake maken, verdubbel dan alle ingrediënten. En gebruik een bakvorm van 24 cm.

Wat heb je nodig:

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  2. Vermaal de biscuitjes/speculaasjes en de pecannoten in de keukenmachine en smelt de boter in een pannetje of magnetron. Voeg de koekjes en pecannoten toe aan de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de (ingevette/beklede) vorm en druk het mengsel stevig met een lepel aan. Zet de vorm in de koelkast;
  3. Smelt de witte chocolade au-bain-marie;
  4. Meng ondertussen de Mon Chou, bloem, vanille-essence, de suiker, de eieren en crème fraîche tot een egale massa;
  5. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en meng dit nog kort mee;
  6. Stort het beslag op de afgekoelde bodem en bak de taart in 1,5 uur gaar in de oven. Laat de taart daarna afkoelen en zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Ik laat hem altijd het liefst een nachtje staan.
  7. Maak de karamelsaus. Doe de suiker en het water in een hoge steelpan. Verwarm het mengsel en laat koken. Het mengsel zal na een paar minuten bruin kleuren. Roer het mengsel zo nu dan om. Haal het pannetje even van het vuur als het lichtbruin is. Let op dat het mengsel niet te donker wordt!
  8. Voeg de room en boter toe en verwarm het geheel weer. De karamelsaus zal wat indikken.
  9. Laat de karamelsaus even afkoelen. Doe de peccannoten in een bakje en doe daar 4 eetlepels karamel overheen en roer alles door. Verdeel de noten over de cheesecake.
  10. Of doe er zoveel karamel doorheen als je wilt natuurlijk! Je houdt aardig wat karamel over wat je lekker per stukje taart kan verdelen.
Mobiele versie afsluiten