Site pictogram Ikeetvrij

Glutenvrije karamel chocolade mousse met witte chocolade mousse

Dit dessert bestaat uit een laag chocolade-karamelmousse met daarop witte chocolade mousse. Loopt het water je al in de mond?

Dit dessert heb ik al meerdere keren bij verjaardagen en feestdagen op tafel gezet. Het is een toetje wat je prima een dag van tevoren kan maken, zodat je op de dag van het feest er geen omkijken meer naar hebt.

Daarnaast is chocolademousse natuurlijk heerlijk en makkelijk gemaakt. Maak het dessert af met karamelsaus. Let wel op dat de mousse goed opgestijfd is, anders zakt de karamelsaus in de mousse.

Wat heb je nodig (8 glaasjes):

Chocolade-karamelmousse:

Witte chocolademousse:

Aan de slag:

 1. Chocolade-karamelmousse: verwarm de suiker in een pannetje totdat deze smelt, je krijgt dan gekleurde karamel;
 2. Zet het vuur laag en voeg de 100 ml slagroom toe (dit kan gaan schuimen, dus blijf roeren). Blijf roeren tot het mengsel weer heet is;
 3. Doe de pure chocolade in een kom. Giet de warm karamelsaus over de chocolade en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is;
 4. Roer de eidooiers door het mengsel;
 5. Klop ik een andere kom de 250 ml slagroom met 20 gram poedersuiker stijf;
 6. Spatel de slagroom door het chocolademengsel en verdeel het mengsel (met een spuitzak) over de glaasjes. Zet in de koelkast en maak de witte chocolademousse.
 7. Witte chocolademousse: Week de gelatine in water;
 8. Breng 125 ml slagroom aan de kook en voeg daar de gelatine aan toe. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost;
 9. Doe de witte chocolade in een kom. Giet de warme slagroom over de chocolade en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is;
 10. Klop ik een andere kom 125 ml slagroom met 10 gram poedersuiker stijf;
 11. Spatel de slagroom door het chocolademengsel en verdeel het mengsel over de glaasjes. Zet in de koelkast en laat minimaal 5 uur opstijven voor je de karamel of chocoladesaus over de witte chocolademousse giet.
Mobiele versie afsluiten