Site pictogram Ikeetvrij

Glutenvrije ravioli met mascarpone saus

Ok dit is dus geen zelfgemaakte creatie, maar wel een zelf samengestelde combinatie. En ook nog eens te simpel, omdat ik zo nu en dan echt lui ben en alles voorgesneden koop. Moet kunnen! En omdat ik zoveel vragen en reacties op dit recept krijg op mijn instagram, heb ik het ‘recept’ voor jullie uitgewerkt.

Ik gebruik de producten van de Albert Heijn voor dit gerecht. Het lijkt wel of ik gespronsord word, maar nee hoor, ze lopen gewoon echt voor in het maken van eigen merk glutenvrije (verse) producten. Dus zo lang deze ravioli in hun assortiment zit, kan ook jij deze super simpele glutenvrije maaltijd maken! De Jumbo heeft overigens ook glutenvrije ravioli (met hamvulling).

Wat heb je nodig voor 2 personen (zie ook de foto onder dit lijstje:

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met het maken van de tomaatjes. Doe deze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze zolang je aan het koken bent in de oven. Je kan de tomaatjes ook halveren en meebakken met de pastasaus;
  2. Kruid de kipstukjes met peper en zout en bak de stukjes kip lichtbruin;
  3. Voeg de champignons toe en bak deze even mee;
  4. Voeg de spinazie toe en wok deze heel kort. Wok de spinazie niet te lang, want dan blijft er niets over van je spinazie;
  5. Zet het vuur laag en voeg de saus toe (en eventueel de tomaatjes;
  6. Zet de saus even uit;
  7. Bereid de ravioli zoals op de verpakking beschreven. Niet langer, want dan valt hij uit elkaar!
  8. Warm de saus weer op en leg die op de borden. Verdeel daar de ravioli over en tomaatjes. Maak af met wat parmezaanse kaas.
Mobiele versie afsluiten