Salade caprese

Wie mij op instagram volgt, weet dat ik een kleine verslaving heb aan de salade caprese. Bij elke barbecue staat deze er wel caprese op tafel. De combinatie van mozzarella en pesto doet het hem gewoon voor mij.

Het gekke is dat ik vroeger mozzarella zo iets vreemds vond. Smaaklos en rubberig. Toen ik de eerste keer caprese at, vond ik het maar een bijzonder vreemde smaakloze salade. Ik moet ook wel zeggen dat de pesto of een goede olijfolie de salade wel echt maken. Ik gebruik nu een hele goede olijfolie met kruiden uit Frankrijk. Heerlijk! Je kan de caprese zo eten of met sla als lekkere salade.Wat heb je nodig voor een grote salade:

  • 2 bollen goede buffelmozzarella
  • 2 grote tomaten
  • Basilicum
  • Groene pesto of olijfolie (ik gebruik de verse groene pesto van de Albert Heijn of Lidl)
  • Rucola melange

Aan de slag:

  1. Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes van ongeveer een halve centimeter;
  2. Maak de salade op. Leg eerst wat rucola op een bord en leg daarop (om en om) de mozzarella, blaadje basilicum, tomaat enz. enz. Maak de salade of door drupjes pesto of olijfolie (of gewoon lekker allebei) over de salade te verdelen

Hieronder wat serveerideeën:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s