#decemberglutenvrij mijn blog

#decemberglutenvrij
Logo van Bakers en Fakers

Het is zo ver.. vandaag gaat mijn glutenvrije luikje open! Ik hoor jullie denken, jouw luikje? Mocht je mijn blog gemist hebben over de glutenvrije decembermaand dan bij deze nog een korte intro.

#Decemberglutenvrij is een maand vol met glutenvrije blogs. Elke dag schrijft een glutenvrije blogger een stukje over haar/zijn glutenvrije ervaringen in december. We maken een soort adventkalender. Je kent ze wel, die aftelkalender tot kerst. Wij maken een glutenvrije adventkalender: Niet tot kerst, maar zelfs tot het nieuwe jaar! Als een soort estafette geven we het stokje elke dag aan elkaar door. Ik heb het stokje gekregen van Glutenvrijreizen en onderaan deze blog kan je vinden aan wie ik het stokje door geef.Onderaan dit bericht staat degene wie het stokje overneemt van mij en jullie morgen gaat verassen met een leuke blog. Jullie snappen het idee!

Voor degene die nog niet eerder op mijn site hebben gekeken, zal ik me even voorstellen. En voor de rest ook uiteraard! Op social media komt niet veel over mijzelf voorbij, maar vooral over mijn eten. Nu dus een verhaaltje over mij en IKEETVRIJ.

FullSizeRender (1)Mijn naam is Judith, ik ben 29 jaar en woon met mijn vriend en kat in Voorhout. Ik heb een liefde voor bakken en koken. Deze creaties deel ik dus op IKEETVRIJ. Naast mijn website kan je IKEETVRIJ ook vinden op instagram en facebook.

Ik moet nu ongeveer 10 jaar glutenvrij eten. De eerste jaren vond ik dat soms wel lastig, omdat er weinig lekkere producten in de winkel lagen en het niet bekend was. Maar ik was vooral blij dat ik eindelijk wist waar mijn klachten vandaan kwamen en ik er wat aan kon doen! Verder heb ik niet heel veel problemen gehad met glutenvrij eten, omdat ik uit een ‘allergiefamilie’ kom. Dat klinkt heel vreemd, maar de een kan niet tegen melk, de ander niet tegen noten, kruiden, tomaten, aardappelen etc. En dan lusten er twee ook nog eens geen kaas! Die twee snap ik niet, want ik ben echt gek op kaas! 😉 Maar in ieder geval, er wordt bij ons zo lang ik me kan herinner altijd rekening gehouden met allergieën en mijn ouders maakten de lekkerste VRIJE gerechten, dus het is soort van normaal thuis. Voor zover je dat normaal kan noemen. Het is niet zo dat ik glutenvrij leven makkelijk en prettig wil noemen, want zoals de meeste wel weten moet je de hele dag rekening houden met wat je eet. Vooral buiten de deur. Daar begon mijn idee voor het opzetten van IKEETVRIJ. Ik wilde jullie tips geven over glutenvrije restaurantjes. Toen ik net begon met mijn website plaatste ik een glutenvrij recept en merkte dat die zo goed ontvangen werd door jullie, dat ik daar mee ben door gegaan.

Voor mij is het vanzelfsprekend welke producten glutenvrij zijn en wat je allemaal voor lekkers kan bakken met vervangende producten, maar ik merkte al snel dat dat niet voor iedereen zo was. Daarom wil ik jullie via IKEETVRIJ inspireren bij een glutenvrij, makkelijk , lekker en gezond leven! En jullie blijven mij ook inspireren door de leuke reacties die ik krijg. Echt ontzettend leuk!!

Nu voor jullie een stukje over mijn glutenvrije decembermaand. Omdat de maand december toch wel een beetje in het teken van (veel) eten staat ga ik voor jullie in ieder geval onderaan een receptje plaatsen van een lichte maaltijd. Zo tussen de feestdagen door wil ik altijd wel een beetje balansen. De salade is voedzaam door de kikkererwten en heeft een verassende smaak door de combinatie van bieten en geitenkaas.

Ik kan jullie gaan vertellen over mijn glutenvrije sinterklaas en kerst, maar ik gok zo dat daar nog vele blogs over zullen volgen. Ik wil jullie daarom vertellen waar december mij dit jaar nog meer blij mee maakt:

  • Ten eerste met mijn start bij een nieuwe baan! Wat kan een leuke baan je veel energie geven. Mijn eerste weken stonden in het teken van veel leren, cursussen en nieuwe ontmoetingen. En wat ik nou zo leuk vind is dat er meteen rekening wordt gehouden met mijn glutenintolerantie. Door mijn nieuwe collega’s en de cursusvestigingen.. super toch!!
  • Wat ik ook zo lekker vind aan december zijn de dagen dat het buiten windstil is & een strak blauwe hemel. Heerlijk, wat kan ik daar gelukkig van worden. Lekker wandelen op het strand, door het bos of op een kerstmarkt. En ook ik ga dan echt aan de chocolademelk of glühwein.. genieten!!
  • Het versieren van mijn huis samen met mijn vriend. Ik vind het zo gezellig om in de winter de kaarsjes aan te zetten, openhaardje aan en kerstlampjes. Dan denk ik wel eens, laat het maar het hele jaar door kerst zijn. Wat een gezelligheid. En dan besef ik weer hoe koud en nat het buiten is en hoeveel ik van de zon houd 😉
  • En natuurlijk staat december voor mij ook in het teken van de liefde. Mijn liefde voor mijn vriend, mijn familie, zijn familie en onze vrienden. En deze liefde vieren wij natuurlijk door……… te eten! GLUTENVRIJ te eten om precies te zijn! En daar geniet ik volop van!

Bij deze het recept voor deze bietensalade:IMG_1391Wat heb je nodig (de hoeveelheid kan je zelf helemaal naar smaak invullen)

  • Bieten gekookt
  • Chorizo
  • Kikkerwten
  • Salade
  • Balsamico azijn
  • Geitenkaas

Snijd de bieten en chorizo in plakjes. Bak de chorizo even aan. Verdeel de salade over een bord en leg daarop de bietjes. Leg daarop de chorizo en de kikkererwten en besprenkel de salade met balsamico azijn. Verkruimel als laatst wat geitenkaas over de salade.

Morgen kunnen jullie een blog lezen van Glutenvrijkookhoekje.nl Veel leesplezier deze glutenvrije decembermaand!

11 gedachten over “#decemberglutenvrij mijn blog

Geef een reactie