Site pictogram IKEETVRIJ

Pittige kipsalade

foto 4 (8)

Ik houd erg van maaltijdsalades, maar vaak krijg ik toch best snel al weer trek. Bij deze salade is dat gelukkig niet het geval. Deze salade met warme kip is goed vullend en lekker spicy! Deze creatie kwam tot stand door eigenlijk van alles bij elkaar te gooien wat ik echt heel lekker vind. Ik houd van spicy, Parmezaanse kaas (zoals ik heel veel gerechten van me terugkomt) & pecannoten..heerlijke combi! Benodigdheden voor 2 personen:

Aan de slag:

  1. Snijd de kip in kleine stukje en maak de marinade in een kom. Dit doe je door de olie, chilisaus, sambal en kruiden te mengen. Roer de gesneden kip door de marinade en laat het 15 minuten intrekken.
  2. Kook de eieren en snijd die in partjes.
  3. Snijd de tomaten in partjes en de paprika in kleine stukjes.
  4. Bak nu de kip. Gooi de kip inclusief marinade in een pan en bak de kip ongeveer 15 minuten tot de marinade lekker aan de kip zit.
  5. Maak tijdens het bakken van de kip de borden op. Ik doe dit door eerst de salade op een bord te doen. Verdeel de eieren, tomaten en paprika. Wacht tot de kip klaar is en leg deze op de sla. Verdeel de slasaus over de sla en maak af met de noten en de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten